Nő a nyomás Pérezen? Horner frusztrált az újabb hiba miatt

Sergio Pérez rossz sorozata a Formula–1-es magyar versenyhétvégén is folytatódott, és hibája okán a Red Bull pilótája már az első körben a gumifalban kötött ki. Christian Horner csapatfőnök csalódottan figyelte a történteket.

2023. 07. 21. 16:02
F1 Grand Prix of Great Britain - Practice Christian Horner, Sergio Pérez
Christian Horner, team principle of Oracle Red Bull Racing and Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing during the Formula 1 Aramco British Grand Prix at Silverstone Circuit, Towcester, UK on Friday 7th July 2023. (Photo by Jon Hobley/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sergio Pérez (Red Bull) már hónapok óta a kritikák kereszttüzében van, mivel az év eleji szárnyalása után hatalmas hullámvölgybe került, és sorra puskázza el az időmérőket. A magyar versenyhétvégén még nem tartunk ennél a szakasznál sem, de a mexikói pilótának ezúttal már pénteken is pironkodnia kell, mert négy perccel az első szabadedzés kezdete után összetörte a Hungaroringre sok újítással érkezett Red Bullt. 

Sergio Pérez
Sergio Pérez összetörte az autóját Fotó: AFP/Ferenc ISZA

Az osztrák istálló szerelőinek a második, 17 órakor kezdődő edzésig minden bizonnyal sikerül helyreállítaniuk az autót, Pérez pedig olyan szempontból is viszonylag „olcsón” megúszta a balesetet, hogy az első, esős tréningen a vetélytársai sem töltöttek túl sok időt a pályán.

Persze az eset nem tölti el örömmel a Red Bull dolgozóit. Erről maga Christian Horner vallott a Sky Sportsnak.

– Frusztráló, ami történt. Még nem kaptuk vissza az autót, de remélhetőleg csak a jobb eleje sérült, és a következő edzés előtt meg tudjuk javítani – mondta a Bull csapatfőnöke. – Szerencsétlenül járt. Egy kerékkel elcsípte a füvet, hibázott az ötödik kanyarban. Még nem volt lehetőségem beszélni vele, de a tréning után egyeztetünk majd. Remélhetőleg nem veszít túl sokat a többiekhez képest, mert ilyen körülmények között a többiek sem köröznek túl sokat. De természetesen ez nem olyan kezdet volt, amilyet elképzeltünk.

Az alulteljesítő Péreznek az újabb baki alighanem annyira hiányzott, mint púp a hátára, mivel gyakran felmerül, hogy ha így folytatja, idővel megválhatnak tőle az energiaitalosok. Némiképp fellélegezhetett, hogy Daniel Ricciardo egyelőre nem az ő helyére érkezett, hanem Nyck de Vries ülését kapta meg a Red Bull fiókcsapatánál, az Alpha Taurinál. Idővel viszont talán feljebb léphet az ausztrál.

Pérez állítja, ő nem foglalkozik túl sokat Ricciardo visszatérésével.

– A saját mérnökeimmel vagyok elfoglalva, és őszintén szólva időm sincs arra, hogy arról beszélgessek, mi a helyzet Daniellel. Ez egy remek lehetőség neki, ennyit tudok erről mondani. Én a magyar és a belga futamra fókuszálok, nem gondolok 2025-re, az még nagyon messze van – nyilatkozta a hungaroringi hétvége előtt a mexikói versenyző, akinek a következő idény végén jár le a szerződése a Red Bullnál.

Így érdemes utazni

Érdemes kihasználni a MÁV–Volán-csoport járatait a Formula–1-es versenyhétvége idején. A Hungaroringre Kerepesig a MÁV–HÉV és onnan a Volánbusz ingyenes különbuszai nyújtanak egyszerű eljutási lehetőséget. Visszafelé, ha Budapest az úti cél, a MÁV–Volán-csoport azt javasolja, hogy a Gödöllőig közlekedő különbuszokról a modern, klimatizált motorvonatokkal utazzanak tovább, hiszen a KISS illetve dupla FLIRT motorvonatok negyed óránként indulnak a Keleti pályaudvarra, a leggyorsabb eljutást biztosítva a fővárosba. A MÁV–HÉV járatait első sorban Mogyoród és Örs vezér tere között leszálló utasoknak ajánlják. Mindhárom versenynapon fixáras egyúti és odavissza úti jegyet is válthatnak a MÁV–Volán-csoport járataira a látogatók.

Borítókép: Christian Horner (balra) és Sergio Pérez (Fotó: AFP/Nurphoto/MI News)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.