Roger Federer királyi fogadtatása Wimbledonban, ahol a tenisz hiánycikk

Fucsovics Márton jól kezdett, szett- és brékelőnyben volt a holland Tallon Griekspoor ellen, amikor eleredt az eső Wimbledonban. Egyelőre csak a két, tetővel rendelkező pályán zajlik a játék. A centerpályán a nyolcszoros bajnok Roger Federer vastaps kíséretében foglalta el a helyét a királyi páholyban, Katalin hercegné mellett.

Magyar Nemzet
2023. 07. 04. 15:41
Roger Federer Wimbledon Katalin hercegné
Roger Federer Wimbledon Katalin hercegné 2023 Fotó: Twitter/Wimbledon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nyolc alkalommal nyerte meg a wimbledoni tenisztornát, amellyel a férfiak között csúcstartó, igaz, Novak Djokovics idén beállíthatja a rekordját. A svájci klasszis a tavalyi visszavonulása ellenére idén is visszatért az ikonikus helyszínre. A wimbledoni centerpálya közönsége vastapssal köszöntötte. ahogy Federer elfoglalta a helyét a királyi páholyban Katalin hercegné mellett, aki a verseny fővédnöke.

Roger Federer Wimbledon Novak Djokovics
Roger Federer wimbledoni rekordját Novak Djokovics (balra) veszélyezteti, a svájci népszerűségét viszont semmi. Fotó: AFP/Adrian Dennis

Federer nemcsak a kiemelt hely miatt tartozik a szerencsés nézők közé. A centerpályán és az 1-es pályán ugyanis a behúzott tető alatt zajlik a játék a füves pályás Grand Slam-tornán, a többi pályán viszont tart a kényszerszünet, és az előrejelzések sem sok jóval kecsegtetik a teniszezőket és a szurkolókat.

Már a hétfői nyitónapon is okozott kisebb gondot az eső, nem sikerült minden meccset befejezni, sőt néhány hétfőre tervezett találkozó el sem kezdődött. S kedden még rosszabb a helyzet az eső miatt.

Fucsovics Márton legalább el tudta kezdeni a maga találkozóját a huszonnyolcadik kiemelt Tallon Griekspoor ellen, s 6:4, 3:1-re vezetett a magyar játékos, amikor el kellett hagyniuk a pályát. Hogy mikor folytathatják a játékot, az kizárólag az időjáráson múlik.

Az viszont biztos, hogy a magyarok közül Udvardy Panna le tudja játszani a mára tervezett meccsét, ő ugyanis a tetővel rendelkező centerpálya harmadik, utolsó meccsét vívja ma a második kiemelt Arina Szabalenka ellen.

Akkora tapsot aligha kap majd Udvardy vagy akár a Grand Slam-bajnok Szabalenka, mint Federer, de ha a svájci a helyén marad, akkor a magyar lány meccsét is nézheti a királyi páholyból.

Borítókép: Roger Federer fogadta a köszöntést, mielőtt leült a felesége és Katalin hercegné közé (Forrás: Twitter/Wimbledon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.