Bevetődött a magyar lány a célba, így lett meg az Eb-bronz + videó

Ha atlétika, akkor már szinte minden a jövő szombaton kezdődő budapesti világbajnokság körül forog, de Jeruzsálemben zajlik az U20-as Európa-bajnokság, amelynek első döntős napján két magyar bronzérem is született. A női 100 méteres síkfutásban harmadik helyen záró Kocsis Anna Luca – akit a vb-n is láthatunk az indulók között – nem akármilyen hajrával szerezte meg a harmadik helyet: bevetődött a célba, s így egy ezredmásodperccel (!) megelőzte a riválisát.

Magyar Nemzet
2023. 08. 09. 9:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar küldöttség két döntőt is bizakodva várhatott a Jeruzsálemben zajló U20-as atlétikai Európa-bajnokság második versenynapján, és végül mindkettőben született magyar érem. A kalapácsvető lányok fináléjában a VEDAC versenyzője, a 18 éves Csatári Jázmin az első kísérletére érte el a legnagyobb, 62,47 méteres dobását, amellyel a harmadik helyen zárt. Az utolsó sorozatig ezüstérmes pozícióban állt, azonban a német Jada Julian a hatodik dobásával (62,92) megelőzte. A döntőt a korosztály ciprusi világranglista-vezetője, Valentina Savva nyerte 64,69 méterrel.

Később Kocsis Anna Luca a 100 méteres síkfutás döntőjében volt érdekelt. A Szolnoki MÁV SE 18 éves sprinterének a rajtja nem a legjobban sikerült a mezőnyben, ezzel együtt nagyot hajrázva, 11.55 másodperccel a harmadik helyen érkezett meg a végén. Közte és a német Chelsea Kadiri között célfotó döntött a bronzéremről, s Kocsisnak megérte bevetődni a célba, mert egyetlen ezreddel megelőzte a vetélytársát. Az első két hely a brit színekben versenyző futóké lett, Joy Eze 11,39-cel győzött, Renne Regis 11,40-nel ért be másodikként. Kocsis Anna Luca a budapesti világbajnokságon a 4×100 méteres váltónkban szerepelhet.

Kocsis Anna Luca a 4-es pályán, piros szerelésben:

Borítókép: Kocsis Anna Luca nagy hajrával szerezte meg a harmadik helyet (Forrás: Twitter/AW)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.