Ki nevet a végén? Klopp és a kiállított liverpooli + videó

A mérkőzés képe egyáltalán nem ezt vetítette előre, de a Liverpool vasárnap 2-1-re megverte idegenben a Newcastle-t a Premier League 3. fordulójában. A pályán még kiállítása miatt szitkozódó Virgil van Dijknak így az összecsapás után már fülig ért a szája, Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere pedig nem felejtett el viszonozni egy kéretlen gesztust.

Magyar Nemzet
2023. 08. 28. 5:58
English Premier League - Newcastle United vs Liverpool FC Virgil van Dijk
epa10823793 Virgil van Dijk (L) of Liverpool leaves the game after receiving a red card during the English Premier League match between Newcastle United and Liverpool FC in Newcastle, Britain, 27 August 2023. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas pofonba szaladhatott volna bele vasárnap a Liverpool, amely a Newcastle 1-0-s vezetésénél piros lapja miatt emberhátrányba került a 28. percben. Ehelyett ennek éppen az ellenkezője valósult meg, és Darwin Núnez győzelemre vezette a vendégeket.

Az eredmény láttán a társait nehéz helyzetbe hozó csapatkapitány is megnyugodhatott, és az öltözőben Van Dijk vígan pacsizott a többiekkel, beleértve Jürgen Klopp vezetőedzőt is.

A mérkőzés első félidejében még persze a német mesternek sem volt jó kedve, ráadásul azt is el kellett viselnie, hogy a Newcastle kispadja elől csendre intik. Persze amikor fordult a kocka, akkor már élvezte, hogy ő mutogathat.

Klopp utólag a mostani figyelemre méltó fordítást a 2019-es Bajnokok Ligája elődöntő második felvonásához hasonlította, amikor miután csapata a Camp Nouban 3-0-ra veszített, de Liverpoolban aztán csodát tett, és négy góllal lemosta a pályáról a Barcelonát.

– Ez sokkal nehezebb volt, mint a Barcelona elleni hazai meccs. Akkor szenzációsak voltunk az első mérkőzésen, mégis kikaptunk 3-0-ra. Sokat tanultunk akkor magunkról, rájöttünk, hogy szenvedésre késztethetjük a Barcelonát, ha javítunk a védekezésünkön – emlékezett vissza Klopp. – Nem kezdtük jól a mérkőzést, gólt kaptunk, aztán jött a piros lap. Valójában ezek után jobban játszottuk. A Newcastle küszködött, mert nagyon keményen harcoltunk. A szünetben azt éreztük, hogy a megfelelő hozzáállással, szenvedéllyel és egy kis szerencsével valami különlegeset érhetünk el. Darwin rendkívül motivált volt, mert nem volt a kezdőcsapat tagja, így minden energiáját abba a két lövésbe tette. Kitűnő teljesítmény volt ez tőle, két csodálatos góllal.

A Liverpool menedzsere hozzátette, erre a győzelemre még sokáig fog emlékezni.

– A szünetben azt mondogattuk, ha sikerülne megfordítani az állást, akkor erről a meccsről még az unokáinknak is mesélnénk. Én az enyémet látom tíz nap múlva, úgyhogy el is mondom neki, hogy mi történt. Több mint ezer mérkőzés van már a hátam mögött edzőként, de soha nem éltem át hasonlót, mint most Newcastle-ben. Ez igazán különleges volt.

 

Elmaradt piros lap a Liverpoolnál?

Amennyire a liverpooliaknak emlékezetesre sikeredett ez az este, Newcastle-ben annyira nagy volt a csalódottság. A Szarkák vezetőedzője úgy látta, maguknak köszönhették a vereséget, ugyanakkor meglátása szerint Virgil van Dijk mellett is kiállítást érdemelt volna. A hazaiak már a 7. percben követelték, hogy az angol védő megkapja a második sárga lapját, amire azonban nem került sor. Alexander-Arnoldot először azért büntették meg, mert mérgében eldobta a labdát. Egy perccel később pedig lökésért kaphatott volna egy második sárgát.

– Nem szeretjük azt nézni, ha kiállítanak egy játékost, de szerintem ez egyértelműen piros lapot ért – állapította meg Eddie Howe. – Két kulcsmomentuma volt a meccsnek, és a játékvezető az elsőnél rossz döntést hozott. Ugyanakkor nem akarjuk erre fogni a vereséget, arról mi tehetünk. Sok helyzetünk volt, le kellett volna zárnunk a meccset, most ezért ostorozzuk magunkat. Szükségünk volt a második gólra, mert a Liverpool veszélyes. A kapusuk pedig az egyik legcsodálatosabb védést mutatta be, amit eddig élőben láttam. Emellett nagyon szerencsétlenek voltunk. Az első góljuknál Sven Botman hátára, majd sarkára pattant a labda, aztán éppen Núnez elé került – bosszankodott a Newcastle menedzsere.

Borítókép: Virgil van Dijknak (négyes számú mezben) a kiállításakor még nem volt kedve mosolyogni (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.