Máris Neymar miatt bosszankodik a szaúdi edzője

Neymart hatalmas csinnadrattával mutatta be szombaton új klubja, az al-Hilal, drónokat és tűzijátékot is bevetettek az ünnepi alkalmon. Azóta kiderült, egyelőre ez lesz az egyetlen alkalom, hogy a szaúdi szurkolók a pályán láthatták a brazil labdarúgót, ugyanis Neymar sérülten érkezett, szeptember előtt biztosan nem lesz bevethető. A válogatotthoz mégis elutazik, amivel új edzője, Jorge Jesus egyáltalán nem ért egyet.

Magyar Nemzet
2023. 08. 21. 11:42
Neymar al-Hilal
Brazilian superstar Neymar enters the pitch during his unveiling ceremony at Al-Hilal in Riyadh on August 19, 2023 as he becomes the latest world-famous footballer snapped up by the big-spending Saudi Pro League. (Photo by Fayez Nureldine / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az al-Hilal múlt kedden jelentette be, hogy megvásárolta Neymart a Paris Saint-Germaintől, szombaton pedig közel hetvenezer néző jelenlétében, nagy csinnadratta közepette mutatta be a sztárigazolást. A szaúdiak nem sajnálták a pénzt, látványos show-val ünnepelték a brazil játékos megérkezését, akitől azonban egy darabig még nem várhatják el, hogy hasonló módon kiszolgálja a közönséget. ugyanis sérülten igazolt Szaúd-Arábiába.

Neymar al-Hilal
Megadták a módját Neymar bemutatásának Fotó: AFP/Fayez Nureldine

Új mestere, a portugál Jorge Jesus elmondása szerint szeptember előtt semmiképp sem számíthat a 31 éves futballistára, aki így néhány fontos mérkőzést kihagy, köztük a címvédő, Karim Benzemát is a soraiban tudó al-Ittihad elleni bajnokit szeptember elsején.

Az al-Hilal vezetőedzője azt viszont nem nézi jó szemmel, hogy míg a csapatánál tolódik Neymar debütálása, addig a szélső a brazil válogatott következő két mérkőzésére, a Bolívia (szeptember 8.) és a Peru (szeptember 12.) elleni találkozókra meghívót kapott.

– Neymarnak izomproblémái vannak, és nem értem, hogyan kaphatott meghívót a válogatott meccseire. Ez gondokat okozhat az al-Hilalnak, mivel a mérkőzéseket a rehabilitációs időszaka alatt rendezik meg. Ekkor még nem játszhatna, és nem is tudom pontosan megmondani, hogy mikor léphet majd pályára – mondta felháborodva Jorge Jesus.

Borítókép: Neymar a bemutatásán (Fotó: AFP/FAYEZ NURELDINE)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.