Nagyot harcolt, de nem bírt egymással a Diósgyőr és a Paks

A labdarúgó NB I 3. fordulójának a második mérkőzésén a Diósgyőr a Paksot fogadta. Az első félidő derekáig a DVTK uralta a meccset, vezetést szerzett, és levegőhöz sem hagyta jutni a vendégeket, ám ők hirtelen átvették az irányítást, és ki is egyenlítettek. Ezután mindkét csapat szerette volna a győztes gólt megszerezni, ez azonban egyiküknek sem sikerült.

2023. 08. 12. 22:09
null
202307812 Diósgyőr DVTK Paks labdarúgás Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Paks vezetőedzője az ígérte, hogy a csapata idegenben is nekiesik a Diósgyőrnek. Hozzátette, szerinte az ellenfél szándéka is ugyanez, és nem tévedett: a DVTK óriási lendülettel és határozottsággal kezdte el kettőjük mérkőzését. Sorra vezette az akciókat a vendégek kapuja felé, több szögletet is beívelhetett, és mindennek a 15. percben meg is lett az eredménye: Stephen ballal jól adott be balról, a Kovács mellől és a rövid oldalon berobbanó nigériai támadó, Edomwonyi a védőjét, Temesvárit megelőzve 4 méterről középen a léc alá fejelt –1-0.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Nagyon úgy tűnt, ez egyoldalú mérkőzés lesz, ám a félidő feléhez érve hirtelen és váratlanul nagyot változott a kép. A Paks magához ragadta a kezdeményezést, és szerepet cseréltek a csapatok, most a vendégek támadtak nagy erőkkel, és a házigazdák védekeztek. A kapusuk néhányszor remekül védett, ám a 28. percben már ő sem segíthetett: Szabó Bálint a jobb oldalon remekül ugratta ki Könyves Norbertet, aki 8 méterről az elcsúszva szerelni igyekvő Szatmári mellől jobbal a hosszú, jobb alsó sarokba gurította a labdát, Senticnek esélye sem volt a hárításra –1-1. A játékrész utolsó negyedórájában változatosabb lett a játék, a közönség nem unatkozott.

A fordulás után is mindkét fél gólra törően futballozott, mozgalmas volt a mérkőzés, akadtak lehetőségek itt és ott is. Ezek rendre kimaradtak, és nem bírtak egymással a csapatok. A 85. percben az amúgy is sokat hibázó Temesvárit a játékvezető második sárga lappal kiállította, Bognár György a negyedórával korábban becserélt Hahn Jánost hívta le, hogy védőt cserélhessen be. A Diósgyőr tehát a hajrában emberelőnyben futballozhatott, ennek ellenére néhány percig a vendégek szorították a kapuja elé a DVTK-t. A hosszabbítás viszont a hazai csapaté volt, Szappanos Péternek kétszer is nagyot kellett védenie, de az eredmény már nem változott, a döntetlen igazságos. 

OTP Bank Liga, 3. forduló
péntek:
MTK–Kisvárda 0-0, Hidegkuti-stadion, 1979 néző, jv.: Rúsz.

szombat:
Újpest–Mezőkövesd 1-1 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, 5115 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Simon K. (88.), illetve Lehoczky (92.) 
Diósgyőr–Paks 1-1 (1-1), DVTK Aréna, 6649 néző, jv.: Bognár T. Gólszerző: Edomwonyi (15.), illetve Könyves (28.)

vasárnap:
Debrecen–Zalaegerszeg 16.30
Ferencváros–Puskás Akadémia 18.45
Kecskemét–Fehérvár FC 21.00
A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: Könyves Norbert egyenlítő gólja (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.