A DVTK ráadásban szerzett gólokkal állt a tabella élére

Izgalmasan alakult a keleti rangadó. A DVTK a félidőben 2-0-ra vezetett a DVSC ellen, s bár a debreceniek előtt adódott elég lehetőség, hogy akár egyenlítsenek is, a Diósgyőr 3-1-es győzelmével elvette ellenfelétől a tabella első pozícióját.

2023. 09. 23. 18:52
Diósgyőr-Debrecen
DVTK-DVSC NBI Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Diósgyőr és a Debrecen is jól kezdte a labdarúgó NB I-et, a két keleti csapat szombati meccse előtt biztos volt, hogy az egyikük vezeti majd a lefújás után a tabellát. A DVSC listavezetőként érkezett Miskolcra, de az idén újonc DVTK terve az volt, hogy elorozza az értékes pozíciót a riválistól.

Pernambuco DVTK DVSC Ojediran
Pernambuco (pirosban) lőtte a DVTK második gólját a DVSC ellen (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Az első védéseket a hazai kapus, a horvát Sentic mutatta be, aki a mérkőzése elején neki is esett a kapufának, de végül ez nem akadályozta a játékban.

Ám amíg a DVSC lehetőségei kimaradtak, a DVTK az első félidő második felében két gólt is szerzett: Holdampf Gergő, majd a ráadásban a brazil Pernambuco duplázta meg a hazai előnyt.

A második félidőben tovább hízhatott volna a különbség, Lukács Dániel szerelte a tizenhatoson kívül a debreceni kapust, utána azonban nem tudott betalálni a Milosevics által üresen hagyott kapuba.

Várható volt, hogy előbb-utóbb a DVSC támadásaiból is születik gól: végül Bárány Donát sarkazása jelentette a szépítést.

Loncar kapufájánál centikre volt a Debrecen az egyenlítéstől, a ráadás viszont ismét hazai gólt hozott: a holland Acolatse zárta le az érdemi kérdéseket.

A DVTK győzelmével ismét a tabella élére ugrott, 13 pontos, a DVSC maradt 12 egységnél.

 

Labdarúgó NB I, 7. forduló

Péntek

Kecskemét–Mezőkövesd 0-2 (0-0), Kecskemét, 2587 néző, jv.: Csonka. Gólszerző: Drazsics (63., 78.)

Szombat

Puskás Akadémia–Paks 0-2 (0-1), Felcsút, Pancho Aréna, 2341 néző,  jv.: Farkas Á.. Gólszerzők: Haraszti (11-esből, 39.), Könyves (66.)
DVTK–DVSC 3-1 (2-0), Miskolc, DVTK Stadion, jv.: Berke. Gólszerzők: Holdampf (31.), Pernambuco (45+1.), Acolatse (90+2.), illetve Bárány (64.) 
Újpest–MTK 19.30

Vasárnap

Fehérvár–ZTE 15.00
Ferencváros–Kisvárda 17.30

Borítókép: A DVTK újabb győzelmével ismét a tabella élére állt (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.