Joao Felix örömében hátsón billentette a csapattársát

A Barcelona Joao Felix vezérletével 5-0-ra kiütötte a Royal Antwerpet a labdarúgó Bajnokok Ligája első játéknapján. Xavi Hernandez szerint a Barcelona most játszott a legjobban, amióta ő a csapat vezetőedzője. Xavi külön is méltatta Joao Felixet, aki a győzelmet különös módon ünnepelte

2023. 09. 20. 8:42
Joao Felix, Barcelona
Joao Felix, Barcelona Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Royal Antwerp cseppet sem tudta megnehezíteni a Barcelona dolgát a Bajnokok Ligája H csoportjában. A belgák 18 éves tehetsége, Arthur Vermeeren, akit a Barcával is összeboronáltak már, a saját bőrén tapasztalhatta, hogy ez más szint. A Barcelona Joao Felix révén már a 11. percben megszerezte a vezetést, és közönségszórakoztató játékkal 5-0-re nyert  Különösen a portugál csatár volt elemében: két gólja mellé egy gólpasszt is jegyzett. S éppen a gólpasszát ünnepelte különösen, fenéken billentette Gavit.

Joao Felix, Barcelona, Bajnokok Ligája
A pillanat, amikor Joao Felix örömében fenéken billenti Gavit (Fotó: AFP)

Joao Felix kivirágzott. A  még mindig csupán 23 éves csatár 2018-ban csodagyerekként robbant be a futball világba, az Atlético le is csapott rá, és rekordösszeget, 127 millió eurót fizetett érte a Benficának. A vékony csatár sehogy sem találta a helyét a védekezésre építő Atléticóban, tavaly aztán meg is haragította a madridiakat azzal, hogy azt nyilatkozta, neki mindig is a Barcelona lesz az első. A télen kölcsön is adták, de a Chelsea-nél sem evett meg sok sót. A nyáron visszatért az Atléticóhoz, de Diego Simeone a kispadon jegelte. Joao Felix megváltásként élte meg, hogy a Barcelona kölcsön vette. Mondani sem kell, a Barca stílusa sokkal jobban fekszik neki.

 

Joao Felix: Végre jól érzem magam

– Nagyszerűen játszottunk, örülök a győzelemnek. Nagyon boldog vagyok, végre jól érzem magam a pályán.A csapattársaim sokat segítenek nekem, örülök, hogy Lewandowski mellett játszhatok. Sokat figyeltem őt, mielőtt ide igazolt, és azt mondtam neki, hogy közel fogok játszani hozzá, mert ismerem a mozgását – mondta Joao Felix az 5-0-ra megnyert találkozó után.

– Azt mondtam Joao Félixnek, hogy érezze jól magát, játsszon egyszerűen. Mondtam neki, egyszerűsítsd a játékodat, és sok gólt fogsz szerezni – Xavi Hernandez, a Barcelona vezetőedzője szerint ennyi csupán a titok nyitja.

 

Xavi dicsérte a Barcelona új játékosait

Xavi Joao Felix mellett a másik Joaót, Cancelót és Gündogant emelte ki. Mindhárman a nyáron kerültek a Barcához.

– Olyan játékosok érkeztek, akik tovább javították a már kész csapatot. Gündogan egy csoda, nincs is szüksége a tanácsaimra, annyira jó játékos. Ahogy Joao Cancelo is.

Most játszottunk a legjobban, amióta átvettem a csapatot. Ez az az út, amelyen haladni akarunk. Büszke vagyok a csapatra

– jelentette ki Xavi, akinek tehát több mint másfél évet kellett várnia erre a produkcióra.

 

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, keddi eredmények:

E csoport
Lazio–Atlético Madrid 1-1
Feyenoord–Celtic 2-0

F csoport
AC Milan–Newcastle United 0-0
Paris Saint-Germain–Borussia Dortmund 2-0

G csoport
Young Boys–RB Leipzig 1-3
Manchester City–Crvena zvezda 3-1

H csoport
Barcelona–Antwerpen 5-0
Sahtar Donyeck–Porto 1-3

Borítókép: Joao Felix kivirágzott a Barcelonában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.