A Rossi otthona közeli földrengések miatt elmaradhat a Real BL-meccse?

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi olaszországi otthonának térségét földrengések sújtják, ez pedig hatással lehet a labdarúgó Bajnokok Ligája kedd esti programjára is. A rekordbajnok Real Madrid a Serie A címvédőjénél, a Napolinál vendégeskedne, ha a természet nem szól közbe.

2023. 10. 03. 15:43
UEFA Champions League MD-1 - Real Madrid training session
epa10896183 Real Madrid‚Äôs head coach Carlo Ancelotti (C) speaks with the team during a training session at Diego Armando Maradona stadium in Naples, Italy, 02 October 2023. Real Madrid will face Napoli in a UEFA Champions League group stage soccer match on 03 October 2023. EPA/CIRO FUSCO Fotó: CIRO FUSCO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint azt az Origó megírta, Marco Rossinak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának olaszországi otthona, Pozzuoli és a Nápoly térségében található Campi Flegrei nevű európai szupervulkán környéke az utóbbi hetekben egyre nagyobb aktivitást mutatott, múlt szerdán pedig a Richter-skála szerinti 4,2 erősségű földrengés is megrázta a területet. Ezt hétfőn újabb, 4-es erősségű földrengés követte, és arra is van esély, hogy kedden is hasonló történik.

Ez pedig nemcsak a térség lakóinak életére lehetne hatással, hanem az európai sztárfutballistákéra is. Ugyanis a Real Madrid kedden 21 órakor Nápolyban lépne pályára (tv: M4 Sport), hacsak biztonsági okokból nem halasztják el a Bajnokok Ligája-csemegét.

Pozzuoli térségére korábban is jellemzőek voltak a földrengések, 1982 augusztusa és 1984 decembere közötti időszakban különösen gyakoriak voltak a földmozgások. 1983. október 4-én nyolcezer épületben keletkeztek károk, és 36 ezer ember evakuálására volt szükség, sokaknak véglegesen el kellett hagyniuk az otthonukat. Emellett a tengerfenék megemelkedése miatt a Pozzuoli-öböl alkalmatlanná vált a nagyobb hajók fogadására.

Borítókép: A Real Madrid edzése a Diego Armando Maradona Stadionban (Fotó: EPA/Ciro Fusco)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.