Az Újpest immár dobogós, csak zöld-fehérek előzik meg

A labdarúgó NB I 9. fordulójában az Újpest 2-0-ra legyőzte a DVTK-t. A lila-fehérek a sikerrel meg is előzték riválisukat a tabellán, s felléptek a dobogóra, csupán a Ferencváros és a Paks áll az Újpest előtt.

2023. 10. 07. 18:22
BANAI Dávid
Labdarúgó NB I - Újpest FC - Diósgyőri VTK Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben még csak kapufáig jutott az Újpest, a második félidőben már két gólt is szerzett a DVTK ellen. A miskolci csapatnak nem volt válasza erre, így 2-0-s vereséget szenvedett, s a dobogóról is lecsúszott.

Az újonc DVTK-val az első forduló óta először fordult elő, hogy nem lőtt gólt.

Az Újpest első gólját Vincent Onovo, a másodikat Peter Ambrose szerezte, a győzelemmel a lila-fehérek felléptek a dobogóra, éppen a legyőzött riválist megelőzve.

– Ezért küzdünk, s bízom benne, hogy sokáig ott maradunk a dobogón, akár a szezon végéig – fogalmazott az M4 Sport kamerája előtt Tajti Mátyás, az Újpest játékosa.

NB I, 9. forduló:

péntek:
Puskás Akadémia–Kisvárda 1-0 (0-0), Felcsút, Pancho Aréna, jv.: Bognár, gólszerző: Golla (57.), kiállítva: Jovicic (74., Kisvárda) 

szombat:
Mezőkövesd–ZTE 1-2 (0-1), Mezőkövesd, Városi Stadion, jv.: Pintér, gólszerzők: Evangelu (67., öngól), illetve Mance (34., 84.)
Újpest–Diósgyőr 2-0 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Karakó, gólszerzők: Onovo (51.), Ambrose (66.)
Kecskemét–Paks 20.30

vasárnap:
Fehérvár–MTK 13.00
Ferencváros–Debrecen 16.30

Borítókép: Az Újpest nem kapott gólt, és fellépett a dobogóra (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.