Balhéra készültek, most megsértődtek és kettős mércét emlegetnek + videó

Hiába osztottak ki korábban harmincezer sípot, az Internazionale ultrái bejelentették, hogy az Olasz Labdarúgó-szövetség megtiltotta ezek használatát a Roma elleni rangadón. A milánói drukkerek a klub korábbi támadója, a nyáron Rómába igazolt Romelu Lukaku ellen terveztek látványos demonstrációt. És hogy jön ide Dusan Vlahovics?

2023. 10. 28. 9:06
AS Roma v Slavia Praha - UEFA Europa League
SOCCER-EUROPA-ROM-PRA/REPORT Romelu Lukaku of AS Roma gestures during the UEFA Europa League Group G match between AS Roma and Slavia Praha at Stadio Olimpico on October 26, 2023 in Rome, Italy. (Photo by Giuseppe Maffia/NurPhoto) (Photo by Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Europress/AFP/Giuseppe Maffia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyáron Romelu Lukaku viharos klubváltásától volt hangos az olasz sajtó. A 30 éves belga csatár tárgyalt a Juventusszal miközben az új kölcsönszerződésről próbált megállapodni a Chelsea-vel. A kettős játék miatt nem lelkesedtek az Inter drukkerei, Lukaku több vasat tartott a tűzben, ezzel nem szerzett jó pontokat a milánói ultráknál.

US Salernitana v FC Internazionale - Serie A
Lukaku Inter-mezben. Fotó: Europress/AFP/Giuseppe Maffia

A helyzet tovább bonyolódott, a Juventus anyagi szempontokat mérlegelve végül nem engedhette meg magának a belga csatár szerződtetését. Lukaku kisebb meglepetésre a Romához igazolt kölcsönbe, Jose Mourinho irányítása alatt remekül kezdett, tíz meccsen nyolc gólt szerzett, ma az Inter ellen is a kezdőcsapat tagja lehet a San Siróban.

Otthon maradnak a sípok

A héten a milánói kemény mag, a Curva Nord Inter ultrái körülbelül 30 ezer sípot osztottak ki a saját tagjaik között, és ezt nem is titkolták, talán éppen ez volt a baj. Hangos tetszésnyilvánítással készültek Lukaku fogadtatására. A látványos vagy inkább hangos akció terve nem nyerte el az Olasz Labdarúgó-szövetség tetszését, a szervezet megüzente a klubon keresztül az ultráknak, hogy megtiltják nekik a sípok használatát.

„Még több visszaélés. A sípokat kitiltották!!! Két éve Firenzében tízezer síp rendben volt. A törvény nem mindenkire vonatkozik” – volt olvasható a Curva Nord Instagram-sztorijában.

AC Milan v Juventus - Serie A TIM
Vlahovics (9) firenzei visszatérését sem fogadták kitörő örömmel a szurkolók.Fotó: Europress/AFP/Alessio Morgese

A kérdéses Fiorentina-meccs 2022 márciusáig nyúlik vissza, amikor a Viola-szurkolók kifütyülték a Juventushoz szerződő Dusan Vlahovics visszatérését a firenzei Stadio Artemio Franchiban.

Az Inter szurkolói abban feltétlenül bízhatnak, hogy csapatuk a vasárnapi mérkőzés esélyese. Az előző szezonban BL-döntős alakulat az első, a Róma a hetedik helyen várja a rangadót (tv: 18.00, Sport 2).

Tavalyi eset: Vlahovicsot füttykoncerttel kísérték az öltözőbe a Fiorentina drukkerei:

Borítókép: Lukaku római mezben tér vissza a San Siróba (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.