Videón a kisvárdai burleszk, Mátyus Jánosnak nincs nevethetnéke

Burleszkbe illő góllal szenvedett vereséget a Kisvárda péntek este a labdarúgó NB I 9. fordulójának nyitómérkőzésén. Hazai szögletnél két kisvárdai védő összefutott, a kapus rosszul jött ki, Golla köszönte a lehetőséget, a kapuba fejelt, ezzel a góllal nyert a Puskás Akadémia 1-0-ra. Mátyus János irányításával a harmadik vereségét szenvedte el a Kisvárda, így továbbra is sereghajtó az NB I-ben, igaz, két hét múlva végre hazai pályán játszhat. Hornyák Zsolt szerint a Puskás Akadémiának kellene vezetni a bajnokságot.

2023. 10. 07. 9:20
Puskás Akadémia, Kisvárda, burleszk
Forrás: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Harmadszor kaptunk három forduló alatt pontrúgásból gólt. Elképesztő körülmények között. Két védőm összeszaladt egymással, egyikük meg is sérült, a szemöldöke felszakadt, ebből a szabad ember befejelte a győztes gólt – Mátyus János, a Kisvárda edzője így elevenítette fel a Puskás Akadémia győztes találatát a péntek esti mérkőzésen.

Mátyus János, Kisvárda
Ez nem burleszk. Mátyus János, a Kisvárda edzője jól bánik a labdával (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

Burleszkbe illő jelenet volt, avagy merő tragikomikum. Széles és Lippai fejelt össze a vendégektől, s bizony Kovács Marcell kapus sem állt a helyzet magaslatán. Kemény ütközés volt, Széles nem is tudta folytatni a játékot, le kellett cserélni.

 

Az igazsághoz tartozik, a mérkőzés egészét tekintve a Puskás Akadémia nem érdemtelenül győzött 1-0-ra. Íme a találkozó rövid krónikája.

Az első félidőben a Puskás Akadémia kétszer is közel állt a vezetés megszerzéséhez. Előbbi Levi 19 méteres lövése csattant a keresztlécen, majd a hosszabbítás végén Nagy Zsolt lökete kerülte el kevéssel a bal felső sarkot. Az 56. percben jött a már említett gól. A 67. percben egyenlíthetett volna a vendégcsapat, Camaj szép csel után lőtt, ám labdája kipattant a bal kapufáról. A 74. percben Colley buktatásáért Jovicic megkapta a második sárga lapját, így emberhátrányba került a Kisvárda. Ennek ellenére jól futballozott Mátyus János együttese, de egyenlíteni már nem tudott.

 

Mátyus János kérdése: Miért nem tudunk mindig úgy játszani?

– Le a kalappal a vége előtt, mert ezután abszolút föléjük kerekedtünk játékban, kapufánk is volt, csak ezért sajnos nem jár pont. A hazaiaknak gratulálok, de a végén mutatott teljesítményre lehet támaszkodni. Magamnak pedig felteszem a kérdést: miért nem tudunk mindig úgy játszani, mint a kiállítás után? – elmélkedett vagy inkább bosszankodott Mátyus János a találkozó után.

A Kisvárda kilenc forduló alatt a hetedik, zsinórban a hatodik vereségét szenvedte el – ebből hármat immár Mátyus János irányításával –, s csupán négy ponttal az utolsó az NB tabelláján. Egyetlen reménye, hogy immár játékra alkalmas a Várkerti Stadion, a válogatott mérkőzések után, két hét múlva végre hazai pályán fogadhatja a Mezőkövesdet. Kiesési rangadó lesz a javából.

 

Hornyák Zsolt: Vezethetnénk a bajnokságot

Hornyák Zsolt elismerte, némi szerencse is kellett a győzelmükhoz, ami a Puskás Akadémia első idei hazai sikere. A felcsútiak vezetőedzője szerint ez a győzelem kárpótlás az előző találkozókon elszenvedett balszerencséért.

– Feszült mérkőzés volt végig, fontos három pontot szereztünk. Előnyről háromszor sem tudtunk nyerni itthon, mindig a végén csúszott ki a kezünkből a győzelem. A zalaegerszegi pontvesztésünk után céltudatosan mentünk bele a mérkőzésbe, kicsit feszültek voltunk, emiatt nem tudtunk rárúgni a végén még egyet-kettőt. De köszönöm mindenkinek, sikerült felzárkózni az élmezőnyhöz.

Felesleges hat pontot vesztettünk el eddig, simán vezethetnénk a bajnokságot. De tanultunk a hibáinkból, fontos, hogy nullára lehoztuk a meccset, és megszereztük itthon az első győzelmet.

Nagy Zsolt, Puskás Akadémia
is figyelte őt, Nagy Zsolt meggyőzően futballozott (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

Nagy Zsolt előtt vigyázzba áll az ellenfél

A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Marco Rossi. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elsősorban nyilván a hosszú sérülésből visszatért Nagy Zsolt játékára volt kíváncsi, akit ismét behívott a keretbe. Nos, Hornyák Zsolt is úgy látja, a balhátvéd egyre jobb formába lendül.

– Már Zalaegerszegen is jó formát mutatott, csak egy rossz döntése volt. Majdnem az egész meccset végigjátszotta jó tempóban. Még érezhető, hogy hosszú volt a kiesése, de egy karakter tért vissza a pályára, ha hozzá került a labda, vigyázzba állt az ellenfél – jegyezte meg elmésen Hornyák Zsolt.

NB I, 9. forduló:

péntek:
Puskás Akadémia–Kisvárda 1-0 (0-0), Felcsút, Pancho Aréna, v: Bognár, gólszerző: Golla (57.), kiállítva: Jovicic (74.) 

szombat:
Mezőkövesd–ZTE 12.45
Újpest–Diósgyőr 16.15
Kecskemét–Paks 20.30

vasárnap:
Fehérvár–MTK 13.00
Ferencváros–Debrecen 16.30

Borítókép: Két tragikus kisvárdai főszereplő: Kovács Marcell kapus és Széles Imre (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.