Nemrég még a plázában drukkolt, most már a válogatott kezdőjátékosa

Szoboszlai Dominik és Dibusz Dénes volt a mérkőzés két hőse, Balogh Botond pedig a meglepetésembere. Az olasz Serie B-ben szereplő Parma 21 éves magyar hátvédje jó teljesítményt nyújtott a magyar válogatottban a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőn. Balogh Botond örül Marco Rossi dicséretének és azt is felidézte, hogy nemrég még szurkolt azoknak, akikkel együtt lépett pályára.

2023. 11. 28. 10:02
Balogh Botond
Forrás: Origo/Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Visszanézve a meccset, úgy érzem, igen, többségében jó megoldást választottam. A párharcaim zömét megnyertem, időnként az ellenfél kapuja elé felértem fejelni, cselre is vállalkoztam, a labdakihozatalból és az előre játékból is kivettem a részem. A háromvédős rendszernek köszönhetően sok területem volt a jobb oldalon, beléphettem az akciókba – jellemezte a Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőn nyújtott teljesítményét Balogh Botond a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

Balogh Botond, magyar válogatott, Montenegró, Marco Rossi, Európa-bajnokság, Parma
elégedett volt Balogh Botond teljesítményével Montenegró ellen (Fotó:  Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A Parma játékosa kisebb meglepetésre került a kezdőcsapatba, de megállta a helyét. Pedig miként korábban a Ripostnak mesélt róla, a vendégek sztárja, Sztefan Jovetics rögtön a mérkőzés elején igyekezett felhívni a figyelmét az erőviszonyokra, könyökkel arcba verte, amitől fel is repedt a szája.

Lelkesedésből plusz másfél kilométer

Balogh Botond elárulta, meccsenként általában tízezer métert fut, ám Montenegró ellen tizenegy és fél kilométert teljesített, amit a lelkesedéssel magyaráz. Elismeri, a hajrára kicsit elfáradt, talán emiatt is hibázott, de kisegített. 

A Parma magyar játékosa örül Marco Rossi bizalmának, hiszen valamennyi Eb-selejtezőn kerettag volt, igaz, csak egyszer, Montenegró ellen játszott, akkor viszont kezdőként lépett pályára. Marco Rossi azt kérte tőle, hogy eleinte egyszerűen focizzon, s majd ha lenyugszik, megmutatja, mit is tud. Így is történt.

 

Amikor még egy pohár vízre futotta Balogh Botondnak

Balogh Botond az ősszel csupán három mérkőzésen (kétszer kezdőként) szerepelt a Serie B-ben jelenleg második Parmában. Tudja, ennél többször kellene a csapatba kerülnie, ha ott akar lenni jövőre az Európa-bajnokságon. Természetesen ez a legfőbb célja, annál is inkább, mert nemrég még ő maga is szurkolt a magyar válogatottnak. A következőképpen idézte fel a 2016-os emlékét:

– Sohasem felejtem el, az egyik csapattársam mondta, az Aréna Plázában óriáskivetítőn adják az osztrákok elleni meccset, de se híre, se hamva nem volt a bevásárlóközpontban ilyen eseménynek, s hogy ne maradjunk le a kezdésről, az egyik étterembe beszaladva kértünk egy pohár vizet, és ott néztük végig tévén az euforikus győzelmet. Szenzációs volt a 2016-os és a két évvel ezelőtti Eb-t szurkolóként követni, elképesztő érzés, hogy a következő tornán már nekem is lehet esélyem beférni a keretbe.

Borítókép: Nem okozott csalódást Montenegró ellen (Fotó: Origo/Csudai Sándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.