Bolla Bendegúz szokatlan szerepben, az ellenfél nem bírta cérnával

Nagy lépést tett a tavaszi folytatás felé a svájci Servette, amely csütörtökön a hajrában fordítva 2-1-re nyert a moldáv Sheriff ellen az Európa-ligában. Bolla Bendegúz végigjátszotta a Európa-liga-mérkőzést a svájci csapatban.

2023. 11. 10. 10:21
piros lap
FC Sheriff's Cameroonian defender #15 Gaby Kiki (C) reacts as he receives a red card during the UEFA Europa League Group G football match between Servette FC and FC Sheriff Tiraspol at the Stade de Geneve in Geneva on November 9, 2023. (Photo by GABRIEL MONNET / AFP) Fotó: AFP/Gabriel Monnet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-liga csoportkörében négy magyar labdarúgó szerepel, s közülük a második számú európai kupasorozat eddigi négy fordulójában Bolla Bendegúz töltötte a legtöbbet a pályán. A svájci Servette színeiben Bolla Bendegúz végigjátszotta a csütörtöki, Sheriff Tiraspol ellen 2-1-re megnyert mérkőzést. A magyar válogatott játékos a megszokott jobb oldal helyett ezúttal a középpálya bal szélén játszott.

Bolla Bendegúz Servette Európa-liga
Bolla Bendegúz (77) és társai ünneplik a győztes gólt. Forrás: X/Servette FC

A két csapat három forduló után mindössze 1-1 ponttal állt, s reálisan a Konferencialiga-átjárást jelentő harmadik hely miatt lehetett döntő jelentősége a genfi meccsnek. A moldáv Sheriff korán, a 12. percben vezetést szerzett egy számára szerencsésen megpattanó beadással, hivatalosan Severin öngóljával.

A második félidőben először Bolla Bendegúz járt közel az egyenlítéshez, de tizenhatoson kívüli lövése csak a kapu tetején érte a hálót. A Servette végül a 84. percben egyenlített Rouiller góljával, majd a 90. percben büntetőhöz jutott. Ez már sok volt a vendégeknek, akik közül végül Zohouri és Kiki is piros lapot kapott. Utóbbi mindkét sárgáját azért kapta, mert a tizenegyes miatt reklamált, a másodikat már a lefújás után.

A büntetőt Bedia értékesítette, a győzelemmel Bolla Bendegúz csapata nagyot lépett a harmadik hely megszerzése és a tavaszi nemzetközi, várhatóan Konferencialiga-szereplés felé.

Európa-liga, G csoport, 4. forduló

Servette–Sheriff 2-1
Slavia Praha–AS Roma 2-0

Az állás
1. Slavia 9 pont (10-2)
2. Roma 9 (8-3)
3. Servette 4
4. Sheriff 1

Borítókép: Kiki a lefújás után kapta meg a piros lapot (Fotó: AFP/Gabriel Monnet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.