Dejan Sztankovics örül, hogy Szerbia példát vesz Magyarországról

A Ferencváros csütörtökön a Csukaricski ellen lép pályára a Konferencialiga csoportkörében. A zöld-fehérek vezetőedzője, Dejan Sztankovics saját csapata mellett a szerb futballról is beszélt a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón. Dejan Sztankovics honfitársa, Alekszandar Pesics szülővárosához közel is gólt szerezne a Csukaricski ellen.

Forrás: Origó Sport2023. 11. 29. 18:07
Dejan Sztankovics Ferencváros
20231109 FTC Genk Labdarúgás EK liga Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dejan Sztankovics bízik a csapatában. Bár a Ferencváros a legutóbbi négy meccsén nem tudott nyerni, a szerb szakember szerint a játékkal nem volt probléma ezeken a találkozókon. Dejan Sztankovics ugyanakkor tudja, hogy a csütörtöki, Csukaricski elleni mérkőzésen már a győzelemre is szükség van a színvonalas futball mellett.

Ferencváros Lisztes Krisztián Alekszandar Pesics Dejan Sztankovics
Alekszandar Pesics Szerbiában is góllal járna Dejan Sztankovics kedvében (Fotó: Polyák Attila)

– Az utóbbi időben az igazán jó eredmények elmaradtak, noha jól játszottunk. A csoportunkban különböző stílusú, Európa-liga-szintű csapatok vannak. Láthattuk, hogy az előző fordulóban a Csukaricski remekül játszott a Fiorentina ellen. Kilencven percen át kell koncentrálnunk, a legutóbbi két bajnokinkon hiába játszottunk jól, egy kis hiba elég volt, hogy elússzon a győzelem – mondta Sztankovics.

Dejan Sztankovics szerint Magyarország követendő példa

A Ferencváros szerdán még idehaza edzett, majd Nisbe repült, a mérkőzésnek a leskovaci Dubocsnica Stadion ad otthont. Sztankovics örül neki, hogy immár Szerbiában sem csak a fővárosban, Belgrádban lehet európai kupameccset méltó körülmények között megrendezni, bár a helyiek figyelmeztették, hogy a pálya talaja nem tökéletes.

– Magyarországon már jó ideje elkezdtek befektetni az infrastruktúrába, és most már kezdik learatni ennek a gyümölcseit. Szerbiában ez még újdonság, de nagy szükség van erre, ezek a szép stadionok extra motivációt jelentenek a fiatal játékosoknak. A pálya minősége miatt nem fogok sírni, a lényeg, hogy jobban alkalmazkodjunk a körülményekhez, mint a közelmúltban Kecskeméten vagy a Puskás Akadémia otthonában, ahol szintén nem volt kimondottan jó a pálya minősége.

Sztankovics honfitársa, a Ferencváros szerb támadója, Alekszandar Pesics gólt lőtt a Csukaricski ellen hazai pályán 3-1-re megnyert mérkőzésen. A csatár Nisben született, s emiatt még motiváltabb, hogy a visszavágón is gólt szerezzen.

– Sokkal nehezebb mérkőzés lesz, mint a szeptemberi volt, hiszen a két csapat már ismeri egymást, de persze ezúttal is szeretnék góllal hozzájárulni a győzelemhez. Ha megint gólt szerzek, akkor legalább nem kell szégyenkeznem a barátaim előtt, amikor hazajövök nyaralni – mondta Pesics.

Borítókép: Dejan Sztankovics úgy érzi, az eredmények ellenére jó meccseket játszott az elmúlt hetekben a Ferencváros (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.