A Ferencváros folytatta sorozatát a konferencialigában

Az Európa-konferencialiga csoportkörének negyedik fordulójában a belgiumi 0-0 után Budapesten is egymásnak feszült a Ferencváros és a Genk. A második félidő elején Alekszandar Pesics góljával a Ferencváros szerzett vezetést, de ezúttal is döntetlenre, 1-1-re végeztek a csapatok.

2023. 11. 09. 20:39
Patrik Hrosovsky Alekszandar Pesics Ferencváros Genk Konferencialiga
20231109 FTC Genk Labdarúgás EK liga Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros és a Genk képviselői is elmondták a konferencialiga negyedik fordulója előtt, hogy egymás elleni, budapesti mérkőzésük sorsdöntő lehet a továbbjutás szempontjából. Két hete a Ferencváros 0-0-s döntetlent játszott Belgiumban, amivel Dejan Sztankovics, a magyar bajnokcsapat vezetőedzője nem volt elégedetlen, de hazai pályán ő is többre vágyott.

Joseph Paintsil Mohamed Abu Fani Ferencváros Genk Konferencialiga
A genki Joseph Paintsil gyötri a Ferencváros játékosát, Mohamed Abu Fanit (Fotó: Mirkó István)

A Fradiban ezúttal Makreckis volt a jobbhátvéd, Civic játszott a védelem túloldalán, Dibusz és Sigér volt a két hazai játékos a kezdőben. A túloldalon is mindössze két belga játékos kezdett: az utánpótlás-válogatott kapus Vandevoort és a csapatkapitány, Heynen.

Kezdett a vendégeknél az exferencvárosi Joseph Paintsil is, akit a bemutatásnál még kifütyültek a hazai drukkerek, akkor viszont már nem, amikor a ghánai az ötödik percben a meccs első kapura lövését jegyezte; Dibusz védett. Hazai részről Marquinhos távoli lövése volt az első, amely megtornáztatta a belga kapust.

A huszadik percben mindkét csapat tizenegyest reklamált: előbb Traoré esett el két vendég védő szorításában, majd az ellentámadás végén Paintsil lapos beadásából Zeqiri lőtt az üres kapu mellé, szerinte azért, mert visszahúzta az őrzője. Volt is VAR-vizsgálat, de ferencvárosi kirúgással folytatódott a játék.

A következő helyzet Paintsil előtt adódott, de éles szögből nem tudta a kapu felé irányítani a fejesét. A játékrész hajrájában viszont a Ferencváros szerezhetett volna vezetést, Makreckis lapos beadása után Marquinhos erős lövését védte bravúrral Vandevoordt. A rendes játékidő utolsó percére még egy Dibusz-védés is jutott, el-Hanusz oldalsó szabadrúgását tolta ki a felső sarokból.

Egy félidő után ugyanott tartottak a csapatok, mint Genkben kilencven percet követően: 0-0-nál.

A Ferencváros jól kezdte a második félidőt

Nem sokáig maradt ez az állás: Abu Fani átlövése kijött a belgák kapusáról, a leggyorsabban pedig Alekszandar Pesics eszmélt, aki meg is szerezte a vezetést a zöld-fehéreknek. (1-0)

Ezután nagyon balszerencsés volt a magyar bajnok: Samy Mmaee sérülése miatt éppen emberhátrányban volt, amikor a Genk támadott, Dibusz az első lövést ugyan védte, de Munoz ismétlésével szemben már tehetetlen volt. (1-1)

A sors keserű fintora, hogy éppen Munoz szabálytalankodott néhány perccel korábban, sárga lapot érően Mmaee ellen.

Paintsil búcsúzóul füttyszót, szidalmakat és sárga lapot kapott, amikor lecserélték: utóbbit azért, mert nem a játékvezető által mutatott, legrövidebb úton hagyta el a pályát.

Mindkét kapu előtt akadtak helyzetek, a Fradiba csereként beállt Ben Romdan ígéretes helyről nem talált kaput, Zeqiri lapos lövését Dibusz védte. A Mmaee helyére beküldött Aaneba kockázatos passzokkal okozott nem kívánt izgalmakat a hazai kapu előtt.

A 91. percben Makreckis átlövését bravúrral védte a belga kapus, ez volt az utolsó igazán komoly gólszerzési esély.

Maradt az 1-1, azaz a Ferencváros zsinórban harmadik döntetlenjét játszotta a csoportkörben, s maradt az F jelű négyes második helyén.

 

Konferencialiga, F csoport, 4. forduló

Ferencváros–Genk 1-1 (0-0), Groupama Aréna, 20 000 néző, jv.: Kulbakov (fehérorosz).
Gólszerző: Pesics (48.), illetve Munoz (62.)

A másik meccs eredménye: Csukaricski–Fiorentina 0-1

A csoport állása
1. Fiorentina 8 pont
2. Ferencváros 6
3. Genk 6
4. Csukaricski 0

Borítókép: Pesics szerzett vezetést a Fradinak a második félidő elején (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.