Hajhúzás és sárbirkózás – ezt láthatta Marco Rossi a Kecskemét–Fradi rangadón

Az előző idény ezüstérmese fogadta a bajnokot, már csak emiatt is illett a rangadó minősítés a Kecskemét–Ferencváros meccsre az NB I 12. fordulójában. A nagy esőzés után a vizet elvezetni képtelen pályán az is kérdés volt, hogy lehet-e egyáltalán futballozni. Azt nem igazán lehetett, de a mérkőzést megrendezték, és a Kecskemét zsinórban harmadszor is győzött hazai pályán a Fradi ellen. Dejan Sztankovics az első pofonját kapta Magyarországon, Marco Rossi szeme láttára.

2023. 11. 05. 16:51
null
20231105 Kecskemét Ferencváros labdarúgás Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző idényben a Kecskemét volt az egyetlen csapat, amely ellen a Fradi nem tudott nyerni, a Széktói Stadionban ráadásul kétszer is 2-0-s vereséget szenvedett a bajnokcsapat. Ez az állás már bő fél óra után újra kialakult, a Kecskemét nagyszerűen kezdett a kevésbé pörgő Ferencváros ellen.

A Kecskemét nyerte a sárbirkózást a Fradi ellen. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Dejan Sztankovics csapata szerdán maratoni, 133 percig tartó kupameccsen nyert a Puskás Akadémia ellen, ami a jelek szerint nem múlt el nyomtalanul. Visszatért a Fradi kapujába sérülése után így a lelátón helyet foglaló szövetségi kapitány, is kapott végre egy jó hírt.

Félidőben csak a szokásos: 2-0

Azt ugyanakkor Dibusz sem tudta megakadályozni, hogy a Kecskemét repülőrajtot vegyen. A 18. percben Pálinkás Gergő lőtte ki szépen a bal alsót mintegy 19 méterről – 1-0. Bő félóra után aztán Ramírez követett el szabálytalanságot, amikor feleslegesen lerántotta az egyik kecskemétit a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt pedig a válogatott kerettag Horváth Krisztofer lőtte a kapuba – 2-0.

A Fradi nehezen birkózott meg a mostoha körülményekkel. Másfél órával a kezdés előtt még úgy tűnt, talán nem is lesz mérkőzés, olyan nagy víz állt a pályán az esőzés után. Meccs végül lett, futball viszont kevés volt a felázott, saras pályán. Sárbirkózásnak inkább beillett a játék képe, a harciasság mindkét együttest jellemezte.

Hajhúzásért piros lap?

Olykor túl is mentek a határon a játékosok. Az 56. percben a hazaiak futballistája, Szalai Gábor meghúzta ellenfele haját. Hajhúzásért piros lap? Bizony ezt vizsgálta a VAR, de a játékvezető úgy döntött, hogy a sárga lap elég lesz a ritka szabálytalanságért.

A KTE zsinórban harmadszor nyert hazai pályán a Ferencváros ellen. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A 66. percben újra a VAR került főszerepbe. Owusu ellen szabálytalankodtak a kecskemétiek a tizenhatoson belül, videóbíró döntött a büntetőről. Befújták, a labdát Mmaee vette magához, de Sztankovics szólt, hogy inkább Lisztes Krisztián lője. Így is lett, szépített a Fradi – 2-1.

Egyenlíteni viszont már nem tudott az FTC, noha tíz perc volt a hosszabbítás, és volt újabb tizenegyesgyanús eset is. Sztankovics mindent egybevetve a 12. mérkőzésén az első vereségét szenvedte el a Fradi edzőjeként. Hol máshol, mint a Széktói Stadionban?

NB I, 12. forduló

Mezőkövesd–Debrecen 2-1 (2-1), Mezőkövesd, Városi Stadion, 2119 néző, jv.: Csonka. Gólszerzők: Cseke (4.), Cseri (10.), illetve Bárány (25.); Kiállítva: Pillár (Mezőkövesd, 81.)
Puskás Akadémia–Diósgyőr 0-0, Felcsút, Pancho Aréna, 1680 néző, jv.: Derdák.
Fehérvár–Újpest 2-1 (0-1), Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 4990 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Kastrati (80.), Karamoko (89.) illetve Ambrose (9.).
Kisvárda–ZTE 0-1 (0-0), Kisvárda, 1820 néző, jv.: Bognár, gólszerző: Sajbán (73.)
Kecskemét–Ferencváros 2-1 (2-0), Széktói Stadion, 4957 néző, jv: Pintér, gólszerzők: Pálinkás (18.), Horváth K. (33., 11-esből), illetve Lisztes (69., 11-esből)
Paks–MTK 0-0, Paksi FC Stadion, jv.: Vad II.

Borítókép: Mostoha körülmények között rendezték a Kecskemét–Fradi rangadót (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.