Jürgen Klopp apró utalást tett Szoboszlai Dominik sorsára

A Liverpool csütörtökön a továbbjutásért lép pályára Franciaországban, a Toulouse otthonában, az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában. Jürgen Klopp a nemzetközi kupában eddig nem a legerősebb csapatát küldte pályára, Szoboszlai Dominik például egyik El-fordulóban sem volt a kezdő tizenegy tagja. A német szakember azonban a meccs előtti hivatalos sajtótájékoztatón más megközelítésből vizsgálta az Európa-liga-szereplést, s ebből következtethetünk arra is, hogy milyen szerep várhat Szoboszlai Dominikre Toulouse-ban.

2023. 11. 08. 20:35
Szoboszlai Dominik Jürgen Klopp Liverpool
FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-NOTTINGHAM FOREST Fotó: AFP/IAN HODGSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha csak az Európa-liga-mérkőzésekből indulnánk ki, azt hihetnénk, hogy peremember. A Liverpool magyar középpályása a három forduló alatt két meccsen összesen negyven percet kapott. Jürgen Klopp, a Vörösök vezetőedzője azonban az idény jelen fázisában a Liverpool számára nehezebb sorozatban rendre játszatja a magyar játékost, Szoboszlai Dominik a Liverpool valamennyi Premier League-találkozóján kezdett, s egy kivétellel végig is játszotta azokat. Csütörtökön viszont újabb El-fellépés következik, Jürgen Klopp pedig utalt rá, hogy mire lehet számítani.

UEFA Europa League - LASK Linz vs Liverpool FC Virgil van Dijk Szoboszlai Dominik
nem utazott el Franciaországba, Szoboszlai Dominik viszont tagja a keretnek (Fotó: EPA/Szilágyi Anna)

– Lesznek változások a kezdőcsapatban a hét végi bajnokihoz képest, hogy pontosan mennyi, azt majd mindenki megszámolhatja – fogalmazott a Liverpool német vezetőedzője, aki ugyanakkor visszautasította, hogy a Vörösök a B csapattal szerepelnének a második számú európai sorozatban.

– Mindig a lehető legerősebb összeállításban akarunk pályára lépni, és az eddigi Európa-liga-mérkőzéseken jó teljesítményt is nyújtottunk. Viszont már most sok mérkőzést játszottunk az idényben, s a kívánt teljesítményhez a játékminőség mellett friss lábak is kellenek.

Jürgen Klopp beteg, Szoboszlai Dominik játszhat

Azaz úgy tűnik, Klopp nem tervez változtatni az eddigi hozzáállásán. Ami biztos, Ryan Gravenberch apró sérülés, Virgil van Dijk betegség miatt nem utazott el Franciaországba, három játékos az utánpótláscsapatból viszont bekerült a huszonkét fős utazó keretbe, amelynek Szoboszlai Dominik is tagja.

Klopp elárulta, hogy maga is betegséggel küzd, ennek azonban természetesen nem lesz semmilyen hatása a mérkőzésre.

A Liverpool az első három meccsét megnyerte a csoportban, ha csütörtökön Toulouse-ban is nyer, akkor bebiztosítja továbbjutását az Európa-liga tavaszi szakaszába. S Klopp kifejezte, hogy szeretnék is a lehető leghamarabb elérni az ehhez szükséges pontszámot.

Szoboszlai Dominik varázsol az edzésen

Borítókép: Szoboszlai Dominik és Jürgen Klopp (Fotó: AFP/Ian Hodgson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.