Meghalt Póth János

A Fradi tizenkétszeres magyar bajnok és kilencszeres Magyar Kupa-győztes egykori jégkorongozója 78 évet élt.

Forrás: FRADI.HU2023. 11. 12. 16:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyászol a Fradi-család. A család tájékoztatása szerint október 29-én, 78 éves korában elhunyt az egykori klasszis jégkorongozó, Póth János, vagy ahogy ferencvárosi körökben mindenki ismerte, Öcsi.

Póth János 1945. szeptember 16-án született. A Ferencváros volt az első klubja jégkorongozóként, és teljes pályafutását zöld-fehérben töltötte. Tagja volt az 1970-es évek legendás bajnokcsapatának, 1966 és 1980 között tizenkét magyar bajnoki címet és hat Magyar Kupát nyert az FTC játékosaként. A magyar válogatott oszlopos tagjaként kilenc világbajnokságon képviselte a piros-fehér-zöld színeket.

Pályafutása befejezése után feleségével Svédországba költözött, az utóbbi éveit ott töltötte, de folyamatosan figyelemmel kísérte szeretett klubja csapatainak eredményeit, amikor pedig hazalátogatott Budapestre, gyakori vendég volt a Fradi labdarúgó-, jégkorong- és kézilabda-mérkőzésein.

Póth Jánost Isten nyugosztalja, emlékét örökre megőrizzük! – írták a Fradi.hu oldalon.

Borítókép forrása: FTC Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.