Dárdai Pál a darts-világbajnokságon jött szóba példaképként

Ricardo Pietreczko újoncként versenyez a jelenleg zajló darts-világbajnokságon. A német sportolóval a Kicker készített interjút, amelyből kiderül, hogy bár Nürnbergben él, berlini születésűként a Hertha a kedvenc futballcsapata, a példaképei között pedig megemlítette Roger Federer mellett Dárdai Pált is.

2023. 12. 29. 10:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pályafutása egyik legfontosabb meccsére készülve Dárdai Pált és Roger Federert emlegette a darts-világbajnokság egyik sztárja a legendás londoni versenyhelyszínen, a 150 éve épült Alexandra Palace-ban (vagy hogy világszerte emlegetik: az Ally Pallyben). Ilyenkor, az ünnepek táján csak az angol Premier League küzdelmei és az amerikai fő ligák vonhatják el a figyelmet a darts január 3-ig tartó nagy tornájáról – de akkor hogy jött a képbe a német másodosztályban edzősködő Dárdai?

Forrás: Ricardopietreczko.com/en

A Metropol vette észre a Kicker interjúját Ricardo Pietreczkóval, akit mindenki csak a becenevén, Pikachuként emleget. A német dartsos ugyan Nürnbergben él, ám Berlinben született, és nagy Hertha-rajongó. A 29 éves vb-újonc kalandos életutat tudhat a magáénak: pincérként, postásként és festőként is dolgozott, mielőtt profi dartsos lett. Arra a kérdésre, hogy kik a példaképei, ezt felelte:

– Chris Dobey, és

Utóbbi kettőt aligha kell bemutatni, az első pedig az idei Masters-győztes angol dartsversenyző. Dárdai Pál nevének az elhangzását pedig így indokolta:

– Jobban szeretek Nürnbergben élni, de ha a labdarúgásról van szó, akkor berlini származásúként a Herthának szurkolok. Százszázalékosan! Az Unionról inkább nem beszélnék.

 

Borítókép: Dárdai Pál a jelek szerint nem csak a futballban lehet példakép (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.