Kerkez Milos is ott szerepelhetett az európai aranyifjak között

November 17-e óta tudjuk, hogy az angol Jude Bellingham, a Real Madrid támadó középpályása kapta meg a legjobb 21 éven aluli labdarúgónak járó Golden Boy („Aranyifjú”) díjat – amit a hétfőn este a Torinóban rendezett Tuttosport-gálán át is vett a fiatal labdarúgó. Azt is tudtuk, hogy a kiválasztott 25 fiatal játékos között helyet kapott a magyar válogatott Kerkez Milos is, de az csak most derült ki, hogy hányadik helyen végzett a voksoláson.

2023. 12. 05. 11:39
Kerkez Milos
Milos Kerkez #3 of AFC Bournemouth during the Premier League match between Manchester City and Bournemouth at the Etihad Stadium, Manchester on Saturday 4th November 2023. (Photo by Mike Morese/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Bournemouth magyar válogatott játékosa a 19. helyen végzett a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgókat értékelő 2023-as Golden Boy-listán. A sorrendről ötven elismert szakíró döntött, mindegyikük öt futballistára szavazhatott (10-7-5-3-1 pont). Ez alapján a Real Madrid angol csatára győzött, a lehetséges 500 pontból 485-öt begyűjtve. Az olasz Tuttosport által 2003-ban alapított díj történetében a nyáron a holland AZ Alkmaartól Angliába igazolt Kerkez a harmadik magyar labdarúgó, aki jelölt volt: 2020-ban (ő végül a nyolcadik lett), míg 2009-ben Koman Vladimir szerepelt a listán.

Borítókép: Kerkez Milos az egyik legígéretesebb tehetség a kontinensen (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.