Hatalmas pénzbírságot kapott a Bundesliga-klub a szurkolói miatt + videó

Példátlan büntetést szabott ki a Német Labdarúgó-szövetség a Köln együttesére, amelynek 595 ezer eurót (mintegy 220 millió forintot) kell befizetnie büntetésből. Mit követett el a klub, illetve annak szurkolói? Októberben a Mönchengladbach elleni Bundesliga-meccs hat perc késéssel kezdődött, mert nem lehetett látni a pályán a tiltott pirotechnikai eszközök használata miatt.

2023. 12. 13. 17:40
Bundesliga - FC Koeln vs Borussia Moenchengladbach
epaselect epa10932778 Cologne fans ignite pyrotechnics prior the German Bundesliga soccer match between 1.FC Koeln and Borussia Moenchengladbach in Cologne, Germany, 22 October 2023. EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: CHRISTOPHER NEUNDORF
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Köln több mint 200 millió forintra rúgó büntetése német viszonylatban is döbbenetesnek számít, a Kicker is a címlapján foglalkozik a történettel. Az 595 ezer eurós szankcióból 198 ezer eurót a saját biztonsági és erőszak-megelőzési intézkedéseire fordíthat a Köln, de ezzel együtt is jelentős a bírság.

Bundesliga - FC Koeln vs Borussia Moenchengladbach
Látási viszonyok a Köln Bundesliga-meccsén (Fotó: EPA/Christopher Neundorf)

Megszólalt az ügyben a Köln ügyvezetője, Christian Keller, aki jogosnak tartja a büntetést, de annak mértékét nagyon túlzónak tartja: – A határokat a Gladbach ellen egyértelműen átlépték a szurkolók, ami óriási anyagi károkat is okozott. A magas pénzbüntetés nagyon keményen sújtja a Kölnt a lehető leggyorsabb gazdasági talpra állás felé vezető úton.

Az ominózus Köln–Mönchengladbach meccset október 22-én rendezték a Bundesliga nyolcadik fordulójában, és a hazaiak 3-1-es győzelmet arattak a mérkőzésen, amely hatperces késéssel kezdődött a pirózás miatt.

A Köln-szurkolók 220 milliós pirózása:

Borítókép: A Köln szurkolóinak mutatványa sokba került a klubnak (Fotó: EPA/Christopher Neundorf)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.