Magyar győzelem, magyar vereség a világbajnokság nyitónapján + videó

Szombaton elkezdődött a Nemzetközi Dartsszövetség (WDF) világbajnoksága a Lakeside klubban. Az első versenynapon két magyar versenyző lépett tábla elé, Ihász Veronika továbbjutott, Kovács Patrik viszont kiesett.

Forrás: Magyar Dartsszövetség2023. 12. 03. 9:40
Ihász Veronika magyar győzelem darts WDF világbajnokság
Fotó: X/WDF Darts
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ihász Veronika a tavalyi WDF-világbajnokság után az ideit is győzelemmel kezdte a Lakeside klubban. A magyar dartsjátékos két szettben győzte le az angol Jo Clementset. A férfiak versenyében viszont nem jött össze a magyar siker, Kovács Patrik 2-1-re kikapott az amerikai Jim Widmayertől.

Kovács Patrik Darts WDF világbajnokság Lakeside magyar vereség
A világbajnokság férfi versenyén nem jött össze a magyar győzelem, Kovács Patrik kiesett (Forrás: X/WDF Darts)

Ihász Veronikától sokat várt a hazai dartsszövetség elnöke, Balázs Gábor szerint a magyar játékos akár a döntőig is juthat a világbajnokságon. Ihász szombati sikerével a legjobb tizenhat közé jutott be.

– A mérkőzés előtt úgy éreztem, semmi se jó, aztán azon is meglepődtem, hogy a tavalyi vb-vel ellentétben nem volt szünet a két szett között. Remegett a kezem, lábam még akkor is, amikor már úgy éreztem, hogy megnyugodtam – ismerte el a mérkőzés után Ihász Veronika, aki az izgulás ellenére a 2022-es versenyhez hasonlóan ezúttal sem vesztett szettet az első fordulóban.

Ihász Veronika tudja, hogy többre képes

– Az első szett után fellélegeztem, s az eredményjelzőn láttam, hiába érzem úgy, hogy rosszul játszom, mégis jobban állok. Ha erősebb a játéka, valószínűleg én is emelek a színvonalon. A következő fordulóban, az angol Lorraine Winstanley biztosan többre lesz szükség, de szerdáig még van idő gyakorolni, itt tényleg a dartsról szól minden, könnyebb a felkészülésre és a meccsekre koncentrálni – mondta el a magyar versenyző.

A hetedik kiemelt Winstanley 2019-ben döntőt játszhatott a világbajnokságon.

Öt plusz egy magyar játékos indult a vb-n

A nyitónapon tábla elé lépett Kovács Patrik is, ő azonban kiesett, három szettben kapott ki az amerikai Jim Widmayertől.

– Nem volt kiegyensúlyozott a játékom, ennek ittam meg a levét, kijött az ellenfelem rutinja. Nem örülök annak, hogy így alakult az első világbajnoki szereplésem, de nem dőlök a kardomba – mondta Kovács, aki a másik dartsszervezet, a PDC profijai közé szeretne bekerülni.

Vasárnap folytatódik az első forduló, délután színpadra lép Takács Gábor, valamint a marosvásárhelyi, román színekben versenyző Kádár László is.

A junior versenyek később kezdődnek meg, Borbély András a fiúk között jövő szombaton vív elődöntőt, Turai Krisztina a lányok világbajnoki címéért dobhat jövő vasárnap.

Ihász Veronika győzelme

Borítókép: Ihász Veronika bejutott a világbajnokság második fordulójába (Forrás: X/WDF Darts)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.