Sztankovics egyelőre nem szorul arra, mint Vignjevics

A Ferencváros vezetői egyelőre nem érzik szükségét, hogy újpesti módra közleményben álljanak ki Dejan Sztankovics mellett. Valószínűleg azért sem, mert egyelőre a szurkolók közül többen bíznak a szerb edzőben, mint ahányan az ő nyakába sóznák a bajnoki kudarcokat. A Fradi a legutóbbi négy mérkőzésén nem nyert az NB I-ben, szerdán ismét a Mezőkövesd lesz az ellenfele, ezúttal vendégként. Dejan Sztankovics szerint csakis a győzelem fogadható el.

2023. 12. 06. 4:55
Dejan Sztankovics
Dejan Sztankovics Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerinted Sztankovics az oka, hogy bukdácsolunk a bajnokságban? Az Ulloi129.hu portál ezzel e kérdéssel fordult az olvasóihoz az újabb blama, a Mezőkövesd elleni vasárnapi 0-0 után. A válaszadók 40 százaléka szerint a nemzetközi szereplés és a sérülések okozta extra terhelés okozza a megtorpanást, 20 százaléka szerint Sztankovics nem felelős a gyenge szereplésért, 38 százaléka viszont egyértelműen Sztankovics nyakába varrja a bukdácsolást.

Ferencváros, Mezőkövesd, Sztankovics, Varga Barnabás, Paks, NB I
Készül a Fradi a Mezőkövesd elleni „visszavágóra”. Árulkodó kép, a háttérben Varga Barnabás látható (Fotó: Fradi.hu/Molnár Ádám)

Vegyes a kép, a többség azonban inkább bízik a szerb trénerben. A klub vezetői egyelőre nem formálnak véleményt, pedig Kubatov Gábor elnök a dicséretét és a kritikáját is már többször kinyilvánította nyilvánosan. A Fradi annak sem látja szükségét, hogy miként az Újpest Nebojsa Vignjevics esetében, nyíltan kiálljon Sztankovics mellett.

Varga Barnabás játékra kész?

Jó hír a fradistának, hogy Abena jól van azután, hogy vasárnap ütközött Piscitellivel, a Mezőkövesd kapusával, és le kellett cserélni. Jól halad Varga Barnabás felépülése, a válogatott középcsatár már együtt készül a többiekkel, ki tudja, szerdán már ő is beszáll, hogy aztán vasárnap a volt csapata dolgát nehezítse meg.

 

Sztankovics: Gólokra kell váltanunk a helyzeteinket

A Fradi menetrendje a válogatott szünete óta roppant feszes, minden héten két meccset játszik a csapat. E héten is gyűjthet erőt, hiszen szerdán pótolja a Mezőkövesd ellen még az NB I 4. fordulójából elhalasztott mérkőzést. 

– Kihívásokkal teli időszakot élünk, de ilyenkor is egy csapatként kell hogy működjünk. Sok mérkőzést játszunk, de ez nem lehet kifogás. A legutóbbi, Mezőkövesd elleni hazai bajnokinkon megvoltak a lehetőségeink, de pontatlanok voltunk a befejezéseknél. Ezt most ki kell javítanunk, gólra, gólokra kell váltanunk a helyzeteinket. Szükségünk van a három pontra, ez most a legfontosabb – Dejan Sztankovics tehát mindenképpen győzelmet vár Mezőkövesden a csapatától.

Mezőkövesd, Paks, Fiorentina, ZTE

A három pont valóban fontos lenne, hiszen a Ferencváros azzal együtt sem tudja visszaelőzni a jelenleg négy ponttal előtte álló Paksot. Vasárnap aztán következik a Paks–Fradi rangadó. S utána sincs megállás, jövő csütörtökön fogadja a címvédő a Fiorentinát a Konferencialigában, majd a ZTE ellen zárja az őszi szezont. 

Minden héten két háború…

Borítókép: A gondok Sztankovics arcára vannak írva (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.