Sztankovics: Évek óta nem voltam ennyire nehéz helyzetben

Győzelemmel zárta az évet a Ferencváros. A labdarúgó NB I címvédője, jelenlegi második helyezettje vasárnap 3-0-ra győzte le a Zalaegerszeget. Dejan Sztankovics természetesen elégedetten értékelt, ugyanakkor azt is elmondta, nem minden fenékig tejfel az Üllői úton.

2023. 12. 18. 8:49
SzTANKOVICs, Dejan
Felcsút, 2023. november 26. Stankovic Dejan, a Ferencvárosi TC vezetõedzõje a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott Puskás Akadémia FC - Ferencvárosi TC mérkõzésen a felcsúti Pancho Arénában 2023. november 26-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nyeretlen tétmeccsel a háta mögött (a Paks elleni vereség az NB I-ben, a Fiorentina elleni döntetlen az Ekl-ben) vágott neki az idei utolsó összecsapásának a Ferencváros. A Zalaegerszeg elleni bajnoki első félidejében sem alakult minden Dejan Sztankovics és a zöld-fehérek elképzelései szerint. Több ziccert is elpuskáztak, a második játékrészben viszont már élni tudtak a lehetőségekkel, és Lisztes Krisztián, Ismail Aaneba, illetve Ali Ben Romdan góljaival 3-0-ra megnyerték a találkozót

Sztankovics szerint itt volt az ideje, hogy Ben Romdan betaláljon
Sztankovics szerint itt volt az ideje, hogy Ben Romdan betaláljon. otó: Nemzeti Sport/Török Attila

 

Sztankovics szerint még több gólt szerezhetett volna a Fradi

A három pont a Paks veresége ellenére sem repítette a tabella élére a Fradit, az őszi ezüstéremmel kell megelégednie a címvédőnek. Dejan Sztankovicsot mindenesetre örömmel töltötte el, hogy a hullámvölgyek után sikerült győzelemmel zárni az évet. „A vége nagyon is jó lett. Sok játékosom hiányzik, a pályafutásom elmúlt öt-hat évében először fordult elő, hogy ennyire nehéz helyzettel kellett megbirkóznom. A vasárnap pályára lépett játékosok közül többen nem voltak százszázalékos állapotban. A Fiorentina elleni siker sok energiát kivett a csapatból, de vasárnap kizárólag a győzelemért játszottunk. Szerencsére sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a bajnokit – ezt a kapusunknak köszönhetjük. Talán lőhettünk volna további gólokat is” – idézi a szerb edző gondolatait a Fradi.hu. Sztankovics újságírói kérdésre Ben Romdan teljesítményét külön értékelte: 

„Éppen itt volt az ideje, hogy gólt lőjön, hiszen sok lehetőséget elszalasztott eddig… A viccet félretéve, ő egy zseniális játékos, örülök neki, hogy sikerült betalálnia a ZTE ellen.”

A tabellán tizenegyedik Zalaegerszeget irányító Márton Gábor szerint egy csapat ellen sem fér bele a vereség. Bár azt elismerte, a Ferencváros más szintet képvisel a ZTE-hez képest. – Megvolt a tervünk, hogyan szeretnénk támadásokat vezetni, de ebből nagyon kevés valósult meg. Védekezésben még egy darabig tartottuk magunkat, de hosszú távon ezt a nyomást nehéz volt kibekkelni. Sajnos néhány poszton elfogytunk, így kényszermegoldásokat kellett alkalmazni, de ilyen gondjai másnak is vannak. Cserékkel próbáltam élesebbé tenni a csapatot, Németh Dánielt is emiatt vittem le, de a változtatások sem működtek – fogalmazott Márton Gábor.

A Fradi és a Zalaegerszeg összecsapása után vasárnap este a Puskás Akadémia és a Mezőkövesd játszotta Felcsúton az NB I 17. fordulójának zárómeccsét. A 0-0-s végeredmény értelmében a PAFC a negyedik, a Mezőkövesd a tizedik helyen telel.

 

Borítókép: Dejan Sztankovics (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.