Alaposan túlbecsülte az esélyeket a magyar szövetség elnöke

Ihász Veronika számára is véget ért a WDF dartsvilágbajnokság. A magyar játékos a tavalyi vb-hez hasonlóan a második fordulóban kapott ki, ezúttal a korábbi döntős Lorraine Winstanley sima meccsen állította meg a Lakeside klubban zajló versenyen.

2023. 12. 06. 15:24
Ihász Veronika magyar győzelem darts WDF világbajnokság
Fotó: X/WDF Darts
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ihász Veronika a tavalyi világbajnokságon egyedüliként tudott szettet nyerni a későbbi győztes Beau Greaves ellen, de sem az, sem tornarekordot jelentő 164-es kiszállója nem volt elég a bravúrhoz a második fordulóban. Az idei vb-n, ugyanebben a fázisban Ihász egyetlen kiszállót sem dobott meg, egyetlen leget sem nyert a 2019-es döntős Lorraine Winstanley ellen.

Winstanley 2016 óta minden világbajnokságon legalább a negyeddöntőig jutott, s ez a sorozata most sem szakadt meg. Ihász Veronika 2022 után idén is a második fordulóban fejezte be szereplését, noha Balázs Gábor, a Magyar Dartsszövetség elnöke úgy nyilatkozott a torna előtt, hogy a kedvező sorsolást kihasználva a magyar versenyző a döntőig is eljuthat a világbajnokságon.

A férfiak között Kovács Patrik és Takács Gábor, valamint a román színekben versenyző Kádár László már az első fordulóban kiesett, a felnőttek között már nincs versenyben magyar játékos. A junior korosztályban a fiúk között Borbély András elődöntőt, a lányok között Turai Krisztina döntőt játszhat a Lakeside klubban.

Borítókép: Ihász Veronikának a világbajnokság második fordulójában nem volt esélye a továbbjutásra (Forrás: X/WDF Darts)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.