A Barcelona és a Real Madrid trófeáért csap össze, a riválisok csalást kiáltanak + videó

A Barcelona 2-0-ra nyert az Osasuna ellen a spanyol Szuperkupa elődöntőjében, így bejutott a szaúd-arábiai minitorna fináléjába, ahol a Real Madrid lesz az ellenfele. A Barcelona első gólját Robert Lewandowski szerezte, az ellenfél szerint szabálytalanság után.

2024. 01. 12. 8:30
Barcelona v Osasuna - Spanish Super Cup
RIYADH, SAUDI ARABIA - JANUARY 11: Alejandro Catena (24) of Osasuna in action during the Spanish Super Cup Semi-Final football match between Barcelona and Osasuna at Al-Awwal Park in Riyadh, Saudi Arabia on January 11, 2024. Stringer / Anadolu (Photo by STRINGER / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Anadolu via AFP/Stringer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végül nem történt meglepetés, tavaly után idén is a Real Madrid és a Barcelona vívja a spanyol Szuperkupa döntőjét Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádban. A Barcelona csütörtök este az Osasuna elleni 2-0-s győzelemmel követte az ősi riválist a fináléba, az Osasunánál azonban úgy érzik, a Barcelona első találatát szabálytalanság előzte meg.

Barcelona v Osasuna - Spanish Super Cup
Az Osasuna játékosai csalódottan távoznak Szaúd-Arábiából a Barcelona elleni vereség után. Fotó: Anadolu via AFP/Stringer

– Mindenki láthatta, hogy ugyanilyet a Barcelona javára rendre lefújtak, az első félidőben is, a gól után három perccel is. Véletlenül vagy sem, mindig ugyanazok a csapatok járnak jól – dohogott David García, az Osasuna védője.

Pedig a héten bebizonyosodott, hogy óvatosnak kell lenniük a spanyol játékosoknak azzal, mit mondanak: kedden David López, a Girona játékosa négymeccses eltiltást kapott egy októberi, a játékvezetőt sértő nyilatkozatáért. A Gironánál úgy érzik, azért lett ilyen szigorú a büntetés, mert a csapat versenyben van a Real Madriddal a bajnoki címért.

Visszatérve az Osasunára: íme, a vitatott eset, így szerzett labdát Christensen Lewandowski gólja előtt.

Sokáig úgy tűnt, ez az egyetlen találat születik a meccsen, végül a 93. percben Lamine Yamal állította be a 2-0-s végeredményt. A Barcelona tavaly szeptember óta először nyert egy gólnál nagyobb különbséggel.

 

Ismét a Barcelona és a Real Madrid meccsel a kupáért

A Real Madrid már egy nappal korábban bejutott a spanyol Szuperkupa döntőjébe, hosszabbítás után 5-3-ra győzte le az Atlético Madridot.

Rijádban tavaly is El Clásicót rendeztek a minitorna döntőjében, akkor a Barcelona 3-1-re nyert. A bajnoki forma alapján viszont idén inkább a Real Madrid az esélyes.

– A Real Madrid jobb, mint tavaly ilyenkor, egy igazi szupercsapat, de megpróbálunk majd dominálni ellene – mondta Xavi, a Barcelona vezetőedzője az elődöntős siker után. Xavi örült neki, hogy visszatérhetett kisebb sérülése után, ugyanakkor a döntőre Raphinhát veszítette el a katalán csapat húzódás miatt.

 

Borítókép: Az Osasuna és a Barcelona küzdelmében végül a katalánok kerekedtek felül (Fotó: Anadolu via AFP/Stringer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.