Megválik közönségkedvenc játékosától a Ferencváros

Hajnal Tamás, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros sportigazgatója a klub honlapjának adott interjúban értékelte a csapat őszi teljesítményét, szót ejtett a zöld-fehérek téli szerzeményeiről, illetve elárulta, mely játékosok távozhatnak az Üllői útról.

2024. 01. 10. 18:29
Tokmac Nguen
Budapest 20221030 Labdarúgás 2022 NBI NB1 OTP Bank Liga Ferencváros FTC Zalaegerszeg ZTE Fotó Földi Imre Nemzeti Sport Nguen Tokmac Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyszer fent, egyszer lent, így is jellemezhetnénk a Ferencváros őszét. A zöld-fehérek az NB I-ben nem mindig nyújtottak meggyőző teljesítményt, így az idény első felét a második helyen, a Paks mögött zárták. Pozitívum, hogy idén is elérte a kieséses szakaszt az egyik nemzetközi kupasorozatban, ezúttal a Konferencialigában, azonban a Bajnokok Ligája selejtezőjéből való korai kiesés máig fájó pont. Erről Hajnal Tamás beszélt a fradi.hu-nak adott interjújában.

– A Klaksvík elleni kiesést leszámítva a csapat nemzetközi szinten nagyon jól teljesített a selejtezőkön, utána pedig a csoportkörben. Veretlenül, másodikként tudtunk továbbjutni egy ilyen erős csoportból. A magyar bajnokságban viszont nem tudunk elégedettek lenni azzal, hogy második helyen vagyunk most jelenleg. Jónéhány pontot elszórtunk ebben az intenzív őszi menetelésben, amelynek megvannak az okai: mentális és fizikális fáradtság, sérülések. Élesítenünk kell magunkat a tavaszra, nagyon jó második félévet szeretnénk produkálni. Természetesen a bajnokságot újra meg akarjuk nyerni – szögezte le a sportigazgató.

 

A Ferencváros a várakozásoknak megfelelően aktív az átigazolási piacon, az FC Metz védekező középpályásával, Habib Maigával és a fehérvári Kenan Kodróval erősítette meg a keretét. Hajnal Tamás szerint mindkét érkezőre nagy szüksége volt a Fradinak.

– Hatos poszton szükség volt egy nagy munkabírású, agresszívabb, jó labdaszerző játékosra, aki az egyensúlyt tudja megteremteni a védekezés és a támadószakasz között játékunkban. Úgy gondoljuk, hogy Habib Maigának ehhez megvan a kvalitása. Az első napok nagyon biztatók, jól illeszkedett be a csapatba. Gólra pedig mindig szükség van. Láthattuk, ha Varga Barni és Adama Traoré kiestek, akkor ilyen téren problémák adódtak ősszel. Erre is szerettünk volna reagálni, illetve a rotációs lehetőséget javítani, mert zsúfolt időszak előtt állunk. Kenannal három nagyon jó csatárunk van.

Az FTC sportigazgatója további érkezőkről egyelőre nem beszélt, azt viszont elárulta, hogy megfontolt döntéseket kell hozniuk, mivel csak három helyen változtathat a klub a Konferencialigába nevezett játékoskereten. Ennek kapcsán megnevezett három távozót is, köztük Tokmac Nguent is, aki néhány éve még a csapat egyik legfontosabb játékosa volt.

– Szemet szúrtak olyan dolgok is, amelyeken szeretnénk változtatni, ez személyekre bontva azt jelenti, hogy a szakmai stáb a jövőben nem számít Tokmac Nguen, Anderson Esiti és Owusu Kwabena játékára. Ők már nem is utaztak el az edzőtáborba, a távozásukról zajlanak egyeztetések – fedte fel Hajnal Tamás.

Borítókép: Tokmac Nguen (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.