Ilyen a belgrádi pokol, nem hisszük el, ha nem látjuk! + videó

A férfikosárlabda Euroliga 19. fordulója csütörtök este belgrádi derbit hozott, amelyen Hanga Ádám csapata, a Crvena zvezda 88-72-re legyőzte a Partizan Beogradot. A telt házas Stark Arénában a húszezer Crvena zvezda-szurkoló elképesztő hangulatot teremtett.

2024. 01. 05. 17:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Euroliga tizennyolc csapata között a Crvena zvezda a tegnapi sikere után is csak a 13. helyen áll, nyolc győzelme mellett tizenegy veresége van, és a Partizan Beograd két hellyel megelőzi (tíz győzelem, kilenc vereség), de csapata feljövőben van. Az előző körben, kedden ugyanis 85-76-ra győzött Isztambulban a Fenerbahce ellen is. Azon a meccsen Hanga Ádám tizenkét pontot szerzett – a három triplakísérletéből kettő bement –, amivel a Crvena zvezda harmadik legeredményesebb játékosa volt. S még négy lepattanót is begyűjtött. Csütörtökön pályaválasztóként a nagy helyi rivális Partizan legyőzéséből tizenegy ponttal vette ki a részét, a négy triplakísérletéből három sikeres volt, s ezúttal három lepattanót szerzett. S aligha bánja, hogy ezen a meccsen négy csapattársa több pontot jegyzett nála.

Hanga Ádám
Hanga Ádám nagy győzelmet ünnepelhetett. Forrás: Facebook/Hanga Ádám

A telt házas Stark Arénában a húszezer Crvena zvezda-szurkoló elképesztő hangulatot teremtett. Bár Hanga Ádám már régóta az Euroligában edződik, elmondása szerint ez a meccse életre szóló élményt jelentett neki. A videókat látva ezen nem csodálkozunk.

Hanga Ádám egyik triplája:

A lefújás után az ünneplés:

Borítókép: Ahogy mondani szokás: egy tűt sem lehetett volna leejteni (Forrás: X/Basketball Sphere)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.