Jürgen Klopp még titkolja, milyen szerepet szán Szoboszlai Dominiknak

Csak a meccs előtt derül ki, hogy a magyar középpályás a Newcastle ellen visszakerül-e a Liverpool kezdőjébe.

2024. 01. 01. 6:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool és különleges meccset játszik a Premier League 20. fordulójában: az év első napján, január 1-jén fogadja a Newcastle-t az Anfield Roadon. Jürgen Klopp csapata kedvező helyzetben várja a találkozót, hiszen a vetélytársai cseppet sem könnyítették meg a dolgát szombaton, de az Arsenal, amely egy győzelemmel eléléphetett volna, vasárnap kikapott Londonban a Fulhamtől. Ez pedig azt jelenti, hogy a naptári évet a Liverpool zárta a tabella élén, és a Newcastle elleni meccs eredményétől függetlenül a 20 forduló végén is ott marad.

English Premier League - Liverpool vs Arsenal
Szoboszlai Dominik nem lehet boldog, ha megint a kispadon kezd Fotó: Adam Vaughan

A Liverpool szurkolóinak bizonyára remek hír az is, hogy Alexis Mac Allister pénteken már a csapattal edzett. Az argentin világbajnok futballista a Sheffield United elleni december 6-i győzelem óta sérülés miatt nem játszhatott, ám a Szarkák ellen bizonyára ott lesz a keretben. A mérkőzés előtti napon megtartott sajtótájékoztatón az újságírók elsősorban a többi sérültről faggatták Jürgen Kloppot. Ő először Andy Robertsonról beszélt, és elmondta, hogy a védő még messze van a vállműtétje után a visszatéréstől, erre januárban sem kerülhet még sor.

Jürgen Klopp a sérültekről beszélt

Thiago Alcantaráról és Sztefan Bajcseticsről már kedvezőbb hírekkel szolgált Jürgen Klopp:

– Azt hiszem, Thiago januárban már elkezdheti az edzéseket – mondta. – Jól halad, csak arra kell ügyelnünk, hogy ne használjuk túl korán, nehogy újra megsérüljön, hiszen hosszú távon van rá szükségünk. Ha pedig Sztefantól megkérdezik, hogy érzi magát, azt mondja, jól, és akár már edzeni is tudna, de nekünk muszáj óvatosnak és értelmesnek lennünk.

PILLANATOK A LIVERPOOL PÉNTEKI EDZÉSÉRŐL

Kostasz Cimíkász csak nemrég dőlt ki, kulcscsonttörést szenvedett az Arsenal elleni meccsen, és Joel Matipra sem számíthat még jó ideig a Liverpool menedzsere, aki nem mondott semmit sem a kezdőcsapatról, így azt sem tudjuk, hogy Szoboszlai Dominiknak milyen szerepet szán. Mint ismeretes, a magyar válogatott csapatkapitánya a 19. fordulóig minden bajnoki meccsen kezdett, akkor viszont a kispadra került, és onnan szállt be a második félidőben. Érdekesség, hogy a Liverpool kapusa, a 250. mérkőzésére készülhet a klub mezében.

 

A Newcatle United honlapján Sven Botman nyilatkozott hosszasan a karácsonyi időszakról és a csapatáról, amely december eleje óta gyengén szerepel. A Szarkák december 2-a óta hat bajnokijukból csak kettőt nyertek meg, a másik négyet kivétel nélkül elveszítették, közben pedig a Bajnokok Ligájában sem sikerült továbbjutniuk a csoportjukból, mert otthon szenvedtek vereséget az AC Milantól. Tetézte a Newcastle gondjait, hogy a Ligakupában a Chelsea kiejtette a csapatot a negyeddöntőben, ezután pedig szinte már nem is volt meglepetés, hogy a 18. Luton, valamint az edzőváltáson átesett, 16. Nottingham is legyőzte az egyébként erős kerettel rendelkező együttest. 

Sven Botman a Liverpool elleni meccsről felidézte a két csapat első egymás elleni találkozóját, amelyen Szoboszlai Dominikék úgy nyertek 2-1-re idegenben, hogy a Newcastle szerzett vezetést, majd három perccel később piros lapot kapott, és Darwin Nunez a 81. percben egyenlített, és a 93. percben megszerezte a győztes gólt. A Szarkák holland futballistája azt mondta, a csapatának muszáj hamar kijönnie a gödörből, a rájuk nehezedő nyomás nem izgatja, mert az a profi futball velejárója, és hétfőn nagyszerű eredményt szeretnének elérni az Anfield Roadon. Hozzátette, ehhez csúcsformában kell játszaniuk, mert a Liverpool kiváló csapat, nem véletlenül esélyese a bajnoki címnek. 

Premier League, 20. forduló

Szombat

Aston Villa–Burnley 3-2 (2-1)
Crystal Palace–Brentford 3-1 (2-1)
Manchester City–Sheffield United 2-0 (1-0)
Wolverhampton Wanderers–Everton 3-0 (1-0)
Luton Town–Chelsea 2-3 (0-2)
Nottingham Forest–Manchester United 2-1 (0-0)

Vasárnap

Fulham–Arsenal 2-1 (1-1)
Tottenham Hotspur–Bournemouth 3-1 (1-0)

Hétfő
Liverpool FC–Newcastle United 21.00 (tv.: Match4)

Kedd
West Ham United–Brighton 20.30

Borítókép: Jürgen Klopp számít Szoboszlaira, kérdés, hogyan (Fotó:  AFP/MI NEWS/NURPHOTO/MI NEWS)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.