Marozsán Fábián nem tudta megismételni a tavalyi bravúrt

A tavalyi szófiai verseny után az idén Hongkongban játszott egymás ellen Marozsán Fábián és a spanyol Roberto Bautista-Agut. A mérkőzés ezúttal korántsem volt olyan izgalmas, mint a Marozsán győzelmével végződött 2023-as találkozó: a világranglistán korábban a kilencedik helyén álló spanyol 6:2, 6:3-ra győzte le Marozsánt.

2024. 01. 02. 10:30
HURKACZ, Hubert ; Marozsán Fábián
Sanghaj, 2023. október 12. Marozsán Fábián a lengyel Hubert Hurkacz ellen játszik a sanghaji keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntõjében 2023. október 12-én. MTI/AP/Andy Wong Fotó: Andy Wong
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balázs György nem győzte hangsúlyozni a tavalyi évértékelő sajtótájékoztatón, hogy a tavalyi Marozsán-skalpok közül Roberto Bautista-Aguté is értékes. Balázs tanítványa 2023-ban Carlos Alcaraz legyőzése után később Casper Ruud és és a korábbi top 10-es spanyol ellen is nyerni tudott. Marozsán edzője azt emelte ki, hogy a három szettbe bonyolódott tanítványa végül megtalálta az ellenszert a mentálisan fölényben levő ellenfelével szemben a szófiai tornán.

HURKACZ, Hubert ; MAROZSÁN Fábián
Marozsán Fábián. Fotó: Andy Wong

Hongkongban sajnos nem volt szó erről. A ranglista 64. helyén álló magyar teniszező ezúttal nem tudta megnehezíteni spanyol ellenfele dolgát: az első szettben háromszor is elveszítette a saját adogatójátékát, a gyorsan elúszott, 6:2-re végződött nyitójátszma után reménykeltően alakult a folytatás. 

Marozsán brékkel kezdte a második szettet, és hozta a saját szerváját, a meccs során először – és utoljára – két játékot nyert meg egymás után. Utána azonban nem tudta tartani a szintet, Bautista-Agut visszajött, és megfordította a szettet. Az 1 óra 10 percig tartó mérkőzésen elsősorban az adogatással adódtak gondjai a magyar játékosnak.

Bautista-Agut (spanyol)–Marozsán Fábián 6:2, 6:3.

Babos maratoni csatában maradt alul

vereséget szenvedett a brisbane-i tenisztorna 1,74 millió dollár (601 millió forint) összdíjazású női versenyének első fordulójában. A legjobb 32 közé jutásért rendezett mérkőzésen a világranglistán 192. magyar játékos megnyerte az első szettet, majd a szoros másodikban meccslabdája volt, de végül a rövidítésben a rangsorban 40. Linda Noskova bizonyult jobbnak. Akárcsak a harmadik játszmában, melyet a 19 éves cseh teniszező 7-2-es rövidítéssel zárt le. A mérkőzést eredetileg hétfőn játszották volna, de a kedvezőtlen időjárás miatt keddre került át, és végül fedett pályán zajlott 3 óra 8 percen keresztül.

Linda Noskova (cseh)-Babos Tímea 5:7, 7:6 (10-8), 7:6 (7-2)

Borítókép: Marozsán Fábián (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.