Marozsán búcsúzott, Fritz őt okolta, amiért kilyukadt a cipője + videó

Nincs már versenyben egyesben magyar teniszező az év első Grand Slam-tornáján. Az Australian Open harmadik fordulójában Marozsán Fábián ugyan szettelőnybe került Taylor Fritz ellen, de végül négy játszmában a tizenkettedik kiemelt amerikai jutott tovább. Marozsán így is eddigi legjobb Grand Slam-eredményét érte el Melbourne-ben, s párosban még versenyben van Fucsovics Márton oldalán. Babos Tímea és Bondár Anna kettőse is bemutatkozott a tornán, a magyar duó szetthátrányból fordítva nyert az első fordulóban.

2024. 01. 19. 6:24
MAROZSÁN Fábián
Melbourne, 2024. január 14. Marozsán Fábián a horvát Marin Cilic ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában Melbourne-ben 2024. január 14-én. MTI/EPA/Mast Irham Fotó: MTI/EPA/Mast Irham
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián tavalyi kiváló éve után már a legmagasabban rangsorolt magyar teniszezőként szerepelt az Australian Open főtábláján, s karrierje legjobb Grand Slam-eredményét elérve eljutott a harmadik fordulóba. Péntek hajnalban ott is előnybe került a tizenkettedik kiemelt Taylor Fritz ellen, azonban az újabb bravúr már nem jött össze. Pedig Marozsán Fábián ejtései nem várt nehézséget okoztak Fritznek.

Taylor Fritz Marozsán Fábián ellen
Taylor Fritz jelentette a végállomást Marozsán Fábián számára az Australian Open harmadik fordulójában (Forrás: X/AusOpen)

Fritznek két cipője is kilyukadt a mérkőzés közben, az egyiknek pedig a cipőfűzője is elszakadt.

Az amerikai játékost edzője, Michael Russell arról kérdezte, hogy odaadja-e neki a zokniját. Fritz nem élt a szokatlan felajánlással.

A váratlan probléma ellenére Fritz magas színvonalon játszott, keveset hibázott, és erővel is jobban bírta a mérkőzést, mint Marozsán Fábián, akit a felkészülési időszakban egy vírus tíz napra ledöntött a lábáról.

Marozsán Fábián ejtéseinek meglepő következménye

Fritz a nyolcaddöntőben a tavalyi finalista Sztefanosz Cicipasz ellen játszik majd, a görög idei legjobb teljesítményével könnyedén verte a francia tinédzsert, Luca Van Assche-t. Amikor az amerikait megkérdezték, lesz-e elég cipője a következő mérkőzésére, Marozsán Fábián játékát okolta a gondjaiért.

– Meglátjuk, Cicipasz mennyit ejt majd. Amikor azokért csúsztam, az nem tett jót a cipőknek – mondta Fritz.

Marozsán Fábiánról a tavalyi, Carlos Alcaraz elleni szenzációs sikere óta köztudott, hogy kiváló ejtéseket üt, bár aligha azzal a szándékkal, hogy az ellenfele kifogyjon a cipőkből.

Marozsán egyesben ugyan búcsúzott, párosban viszont még versenyben van oldalán, a magyar duó következő ellenfele a Tomás Machác, Csang Csi-csen cseh, kínai páros lesz. Machác szinte egy időben esett ki Marozsánnal, a cseh játékos Frances Tiafoe kiejtése után a tavalyi elődöntős Karen Hacsanov ellen már nem tudott újabb meglepetést okozni.

Kristina Mladenovic ellen folytatja

Férfi párosunk mellett a magyar női duó is győzelemmel rajtolt. Babos Tímea és Bondár Anna kettőse pénteken szetthátrányból fordított az Angelica Moratelli, Samantha Murray Sharan olasz, brit kettős ellen.

A második forduló Babos számára különösen pikáns lehet, ugyanis korábbi párostársa, a francia Kristina Mladenovic áll majd a háló túloldalán, akivel 2018-ban és 2020-ban is megnyerték az Australian Opent. Mladenovic idén honfitársa, Caroline Garcia oldalán játszik.

Australian Open

Férfi egyes, 3. forduló
Fritz (amerikai, 12.)–Marozsán (magyar) 3:6, 6:4, 6:2, 6:2
Cicipasz (görög, 7.)–Van Assche (francia) 6:3, 6:0, 6:4
Sinner (olasz, 4.)–Báez (argentin, 26.) 6:0, 6:1, 6:3
Hacsanov (orosz, 15.)–Machác (cseh) 6:4, 7:6, 4:6, 7:6

Női egyes, 3. forduló
Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Curenko (ukrán, 28.) 6:0, 6:0
Gauff (amerikai, 4.)–Parks (amerikai) 6:0, 6:2
Anisimova (amerikai)–Badosa (spanyol) 7:5, 6:4

Női páros, 1. forduló
Babos, Bondár (magyar)–Moratalli, Murray Sharan (olasz, brit) 4:6, 6:1, 7:5

 

Borítókép: Marozsán Fábián egyesben a harmadik fordulóig jutott az Australian Openen (Fotó: MTI/EPA/Mast Irham)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.