Rossi kemény szavaira reagált a svéd válogatottba újra meghívott Nanasi + videó

A svéd élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Malmö magyar származású csatára, a 21 éves Sebastian Nanasi felkészülési meccsen már pályára lépett a svéd válogatottban, s most újra kerettag lett a januári, az észtek és a portugálok elleni, ugyancsak barátságos meccsekre. A Transfermarkt által ötmillió euróra taksált támadó ettől függetlenül a jövőben a magyar válogatottban is szerepelhetne. Marco Rossi gondolkodott is ezen a lehetőségen, de egyelőre nem számít a játékosra.

2024. 01. 06. 7:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly két felkészülési mérkőzésen már szerepelt a svéd válogatottban Sebastian Nanasi, aki a januári, az észtek és a portugálok elleni barátságos meccsekre is meghívót kapott. A svéd bajnokság naptári éves lebonyolítású, s 2023-ban a Malmö nyerte meg, amelynek Nanasi lett a második legeredményesebb játékosa, 29 mérkőzésen 11 gólt és hét gólpasszt jegyzett.  S őt választották meg a bajnokság, az Allsvenskan legjobb futballistájának!

Sebastian Nanasi
Sebastian Nanasi remekel a Malmö csapatában (Fotó: TT News Agency/AFP)

Az apai ágon magyar felmenőkkel rendelkező támadó tavaly év végén nyitva hagyta a kérdést, hogy a svéd vagy a magyar válogatottat szeretné képviselni a jövőben. Az Aftonbladet.se svéd hírportál erre most rákérdezett, megemlíve, hogy az NB1.hu-nak adott karácsony előtti interjújában elég keményen fogalmazott vele kapcsolatban.

– A múltban volt pár játékos, akinek volt opciója arra, hogy a magyar válogatottat válassza, amit ezek a labdarúgók a saját maguk reklámozására fordítottak. Méghozzá azért, hogy meghívót kapjanak attól az országtól, amelyben futballoznak. De velünk nem lehet viccelődni. A magyar válogatottal nem lehet viccelődni – fogalmazott a szakvezető.

Sebastian Nanasi:  Svédország hívott, Magyarország nem

Nanasi elmondta, a magyar válogatott nem kereste őt, ezután kapott meghívót a svéd válogatottól, és ezt elfogadta.

– Csak annyit mondtam, hogy nem zártam be egyetlen ajtót sem. Svédország hívott, Magyarország nem, szóval számomra nem furcsa, hogy igent mondtam Svédországnak – idézi a játékos szavait az NB1.hu.

Rossi nyilatkozatát, amelyek alapján egyelőre nincs reális esélye arra, hogy magyar válogatott legyen, Sebastian Nanasi így kommentálta:

– Ha így van, akkor így van. Majd kiderül a jövőben.

Egy összeállítás Sebastian Nanasiról:

Borítókép: Sebastian Nanasi (Forrás: Twitter/Svensk Fotboll)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.