Schäfer edzője botrányt okozott, taslikat osztogatott a Bayernnek + videó

A Bayern München szerdán 1-0-ra nyerte meg az Union Berlin ellen, a Bundesliga 13. fordulójáról pótolt mérkőzést. A találkozó sajnos nem szép gólokról marad emlékezetes, hanem egy csúnya incidensről a vendégek vezetőedzője, Nenad Bjelica és a Bayern futballistája, Leroy Sané között.

2024. 01. 25. 7:59
Nenad Bjelica Leroy Sané
Bayern Munich's German forward #10 Leroy Sane (3R) and Union Berlin's Croatian head coach Nenad Bjelica (2L) react during an altercation during the German first division Bundesliga football match between FC Bayern Munich and Union Berlin in Munich on January 24, 2024. (Photo by MICHAELA STACHE / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga 13. fordulójában a bajorországi hóhelyzet miatt elmaradt a Bayern München és az Union Berlin összecsapása. A mérkőzést szerda este pótolták, Raphael Guerreiro góljával 1-0-ra győzött a német rekordbajnok, a 64. percben lépett pályára. A Bayern a győzelmének köszönhetően négy ponra megközelítette a tabella éllovasát, a Bayer Leverkusent, az Union maradt a 15. helyen. Röviden így foglalhatnánk össze a történéseket.

Nenad Bjelica elismerte, elfogadhatatlan, hogy rátámadt Sanéra Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/SVEN HOPPE
Nenad Bjelica elismerte, elfogadhatatlan, hogy rátámadt Sanéra Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Sven Hoppe

 

Sané provokációjára egy tasli volt a válasz

Volt még egy jelenet, amit azonban nem hagyhatunk ki az összefoglalónkból. A 74. percben az oldalvonalon kívülre került a labda, Leroy Sané szerette volna begyűjteni, de az Union Berlin vezetőedzője, Nenad Bjelica kaparintotta meg először a játékszert. A Bayern futballistája el akarta vinni tőle, odaszólt valamit a horvát trénernek, aki válaszul kiosztott neki egy taslit. A csúnya jelenet itt még nem ért véget. Ezek után Sané ment neki Bjelicának, aki válaszul ismét a játékos arcába csapott. Kettejük kakaskodásából végül tömegjelenet lett, mert szét kellett választani őket. Bjelicának piros, Sanénak sárga lap lett „a jutalma” az esetért.

Az Union Berlin vezetőedzője természetesen nem büszke a tettére, de bocsánatot kérni nem fog Sanétól.

– A nekem kijelölt területen álltam, és oda akartam neki adni a labdát. Meglökött, úgyhogy természetesen én sem hagytam annyiban. Nincs rendben, ami történt, az erőszak elfogadhatatlan, érthető, hogy piros lapot kaptam – magyarázta a lefújás után Bjelica. – Csak a játékosaimtól fogok bocsánatot kérni, Sanétól nem. Odajött hozzám és provokált engem. Tudom, hogy nem úgy reagáltam erre, ahogy egy edzőnek kellett volna. Ennél többet nem mondhatok.

A Bayern München edzője rövidre zárta az ügyet. – Nehéz bármit is mondani a védelmére, én nem is akarok beszélni erről. Nincs rá szükség, hogy olajat öntsek a tűzre – vélekedett Thomas Tuchel.

Borítókép: Nenad Bjelica (balra) és Leroy Sané (fehér mezben) kakaskodása (Fotó: AFP/Michaela Stache)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.