Schäfer András parádézott, így előzte meg Szoboszlait + videó

Az Union Berlin fontos meccset nyert a Bundesligában, 1-0-ra győzött a Darmstadt elleni kiesési rangadón. A fővárosi csapat egyik legjobbja Schäfer András volt, és a magyar középpályás adta a gólpasszt a mérkőzés egyetlen találata előtt.

2024. 01. 28. 18:06
Schäfer András Union Berlin
Fotó: X/1. FC Union Berlin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

csapata, az Union Berlin tavaly minden várakozást felülmúlt azzal, hogy a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyen végzett. Idén egészen más célokért küzd a csapat, amely fordulókon át utolsó volt a Bundesliga tabelláján. Vasárnap azonban kiesési rangadót nyert a fővárosi klub, s ebben kulcsszerepe volt az Union magyar futballistájának: Schäfer András adta a Darmstadt elleni 1-0-s siker alkalmával a gólpasszt.

Union Berlin Schäfer András gólpassz Benedict Hollerbach
Hollerbach ünnepel, miután Schäfer András passzából megszerezte a vezetést. Forrás: X/1. FC Union Berlin

A mérkőzésen kiderült, hogy az Union az a két csapat közül, amely nem a tudásának megfelelő helyen áll a tabellán: egyértelműen uralta ugyanis a találkozót a berlini csapat. Ebben komoly szerepe volt Schäfer Andrásnak is, aki az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta, klubja a közösségimédia-felületén is reagált a sérülések által tönkretett 2023-as év után újra szárnyaló magyar futballista teljesítményére: „Csak így tovább, Séfi!”

Az Union Berlin mezőnyfölénye ellenére a három pont sorsáról egyetlen gól döntött, Schäfer András pedig ebben is kulcsszerepet játszott, ő tálalt nagyszerűen Hollerbach elé.

Az Union Berlin a győzelmével 17 pontos, s kissé fellélegezhet, öt ponttal előzi meg az osztályozós helyen álló Kölnt, hattal a kieső helyen álló Mainz, Darmstadt duót.

Schäfer és Szoboszlai között egy perc

Az Union Berlin meccsével egy időben kezdődött a Liverpool FA-kupa-mérkőzése, amelyen szintén született magyar gólpassz: a sérülése után visszatérő szögletből ívelt Van Dijk fejére.

Schäfer gólpassza a 62., Szoboszlaié a 63. percben született, azaz a magyar játékosok közül egy perccel ezúttal Schäfer előzte meg válogatottbeli csapattársát.

 

Borítókép: Schäfer András nagyszerűen játszott (Forrás: X/1. FC Union Berlin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.