Szoboszlai fejesgóllal vette ki a részét a Chelsea kiütéséből + videó

A Chelsea nem tudott felnőni a Liverpool szintjére a Premier League 22. fordulójának szerdai rangadóján. A Vörösök az első félidőben játszi könnyedséggel húztak el két góllal, a fordulás után Szoboszlai Dominik fejesgóllal növelte tovább a különbséget. A folytatásban a Chelsea is betalált, a Liverpool ennek ellenére is magabiztosan, 4-1-re nyert.

2024. 01. 31. 22:51
Liverpool FC v Chelsea FC - Premier League Szoboszlai Dominik
1975932260 LIVERPOOL, ENGLAND - JANUARY 31: Dominik Szoboszlai of Liverpool scores his team's third goal past Djordje Petrovic of Chelsea during the Premier League match between Liverpool FC and Chelsea FC at Anfield on January 31, 2024 in Liverpool, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images) Fotó: Getty Images/Clive Brunskill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Norwich elleni mérkőzésen a három visszatérő kulcsjátékos közül csak került be a kezdőcsapatba a Chelsea elleni rangadón, és Andy Robertson a kispadon kapott helyet. 

Luis Díaz és Conor Bradley Conor Bradley (jobbra) csillogott-villogott a Chelsea ellen, Szoboszlai gólját is ő készítette elő Fotó: Europress/AFP/Paul Ellis
Conor Bradley (jobbra) csillogott-villogott a Chelsea ellen, Szoboszlai gólját is ő készítette elő Fotó: Europress/AFP/Paul Ellis

A Liverpoolnak a nagy hatosba tartozó többi csapat (Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United és Tottenham Hotspur) ellen nem termett sok babér az idényben, négy döntetlen mellett egy meccset elbukott a Premier League-ben. A játék képe alapján a Vörösök mindenképpen javítani szerettek volna ezen a statisztikán szerda este, lefocizták a pályáról a Chelsea-t, a vendégek csak elvétve jutottak át a felezővonalon.

Nem kellett túl sokat várni az első gólra. Conor Bradley labdát szerzett, aztán Diogo Jotát indította, aki két vendégjátékos között tört be a tizenhatoson belülre, és esés közben is pontosan fejezte be a támadást a 23. percben. (1-0)

A már említett Bradley Alexander-Arnold sérülése miatt jutott egyre több játéklehetőséghez az elmúlt hetekben, és fantasztikus teljesítménnyel hálálja meg a bizalmat. A Bournemouth és a Norwich elleni meccseken összesen három assziszttal jelentkezett, a Chelsea elleni gólpassza után pedig maga is betalált. A 20 éves északír védő végigrobogott a jobb oldalon, majd támadókat megszégyenítő módon kilőtte a hosszút a 39. percben. (2-0) 

Csak Darwin Núnezen múlott, hogy nem vezetett még ennél is több góllal a Liverpool az első félidőt követően. Temérdek próbálkozása landolt a kapu mellett, ráadásul az uruguayi csatár Mohamed Szalah hiányában büntetőt végezhetett el, de a kapufára bombázta a labdát.

 

Bradley Szoboszlait is megkínálta gólpasszal

A szünet után sem változott sokat a játék képe, és Bradley parádéja is folytatódott. A kapu elé ívelt labdáját Szoboszlai Dominik hét méterről a hálóba fejelte a 65. percben. (3-0)

Szoboszlai gólja:

A magyar középpályás a 68. percig volt a pályán, a megnyugtató előny tudatában három társával együtt lecserélt őt Jürgen Klopp. Így már azt is csak a kispadról láthatta Szoboszlai, hogy Christian Nkunku a semmiből szépített a 71. percben. (3-1)

Luis Díaz gyorsan szertefoszlatta a londoniak pontszerzésről támadt reményeit – ha voltak nekik egyáltalán. A 79. percben a kolumbiai szélső állította be a 4-1-es végeredményt, Núnez pedig ha gólt nem is szerzett, a PL-rekordnak számító négy kapufa után legalább egy gólpasszt összehozott.

 

A City sem hibázott

A szerdai játéknapon a Liverpool mellett a topcsapatok közül a Manchester City és a Tottenham Hotspur is pályára lépett. Bár a Spurs a szünetben még egygólos hátrányban volt, végül 3-2-re legyőzte otthon a Brentfordot. A City ennél simábban, 3-1-re nyert a Burnley ellen, így továbbra is a Liverpool nyomában van, amely 22 forduló után 51 pontjával vezeti a bajnokságot, az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó világoskékek öt ponttal lemaradva a második helyen állnak. A Chelsea 31 pontot gyűjtött eddig, ezzel csak a tizedik.

Premier League, 22. forduló:
Liverpool–Chelsea 4-1 (2-0)
gólszerzők: Jota (23.), Bradley (39.), Szoboszlai (65.), Díaz (79.), ill. Nkunku (71.)

Borítókép: Szoboszlai Dominik gólt szerez a Chelsea ellen (Fotó: Getty Images/Clive Brunskill)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.