A Tottenham sztárjával hangolt a vb-negyeddöntőjére London 16 éves kedvence

Miután kiejtette a világbajnok legendát, Raymond van Barneveldet, az év utolsó napján a Tottenham–Bournemouth Premier League-meccsen szurkolt Luke Littler, a Londonban zajló PDC-dartsvilágbajnokság legnagyobb felfedezettje. A mindössze 16 éves srácot a Tottenham sztárja, James Maddison hívta meg a meccsre. A Manchester United-rajongó Littler tovább írhatja a tündérmesét: ma 100 ezer fontért és a vb-elődöntőért küzd a legjobb nyolc között.

2024. 01. 01. 9:15
Luke Littler darts PDC
Fotó: PDC/Simon O'Connor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt év utolsó napján, vasárnap a Tottenham 3-1-re nyert a sérült Kerkez Milost nélkülöző Bournemouth ellen a Premier League 20. fordulójában. Aznap a dartsvilágbajnokság szünnapot tartott, amit kihasználva kilátogatott a Tottenham meccsére. A mindössze 16 éves srác történelmet írt a vb-n, ő a legfiatalabb, aki eddig jutott valaha, a győzelmeit sör helyett gyorskajákkal ünneplő dartsos mesebeli történetéről már írtunk korábban. Littlert a Tottenham idénybeli egyik legjobbja, a jelenleg sérült James Maddison hívta meg a meccsre, és természetesen a közös fotó sem maradhatott el.

Pikantériája Littler látogatásának, hogy ő egyébként nem a Tottenhamnek szurkol, hanem a Manchester United a kedvenc csapata, és a klub legendája, Gary Neville is a támogatásáról biztosította korábban.

– Lazítok, de a Tottenham-meccs után a hotelszobában gyakorlok kicsit, hogy tűzben tartsam a karomat – nyilatkozta Littler a különös szilveszterről.

Újév első napján, tehát ma 15 órakor Littler már a vb-negyeddöntőben szerepel, ellenfele a világranglistán 28. Brendan Dolan lesz. Azok után, hogy Littler a nyolcaddöntőben a világbajnok legendát, Raymond van Barneveldet is legyőzte, ráadásul nagyon simán, 4-1-re, már bármi megtörténhet.

A 16 éves Littler máris keresett 50 ezer fontot a vb-n, az elődöntőben már 100 ezer font a tét.

Dartsvilágbajnokság, negyeddöntő, hétfő:

Dobey–Cross 13.45
Littler–Dolan 15.00
Van Gerwen–Williams 20.15
Humphries–Chisnall 21.30

A meccseket a Sport Tv élőben közvetíti.

Borítókép: Luke Littler a darts-vb nagy szenzációja (Fotó: PDC/Simon O’Connor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.