Neonzöld szépséggel törnének előre Bottasék + videó

Csak március elején lesz a 2024-es idény első futama, de már február elején is pezseg az élet a Formula–1-es garázsok környékén. A napokban három istálló is bemutatta idei autója fényezését, és az is kiderült, hogyan változik meg a sprinthétvégék lebonyolítása.

2024. 02. 06. 11:45
Kick sauber F1 Stake
Kick sauber F1 Stake Forrás: X twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utolsókból lesznek az elsők, legalábbis idén a konstruktőrök tabellájának végén kullogó Haas kezdte az autóbemutatók sorát. A továbbiakban is Nico Hülkenberget és Kevin Magnussent foglalkoztató amerikai istálló nem változtatott sokat a kocsi festésén, a fekete, piros és fehér színekben pompázó VF-24 ilyen szempontból az elődjét idézi. Az autók valódi külsőjét, a technikai újításokat szokás szerint csak az idény eleji kollektív teszt idején (február 21–23., Bahrein) láthatjuk majd.

Hétfőn két újabb csapat autójáról is lehullott a lepel. Elsőként a legutóbb hetedik Williams mutatta meg, hogy a tavalyihoz képest kissé besötétedett Alexander Albon és Logan Sargeant járgánya.

A pilóták a másik hétfői „debütáns” esetében is állandóak, Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü fogja idén is vezetni az Alfa Romeóból Stake F1-re (egyes helyszíneken Kick Sauber) változott istálló autóit. A 2023-ban az utolsó előtti, kilencedik helyen végzett csapat elnevezése mellett a versenygépek fényezése is teljesen más lett: a piros színt neonzöld váltotta, amely feketével párosul.

Legközelebb, szerdán az Alpine folytatja a sort, majd csütörtökön a Red Bull fiókcsapata, a furcsa nevű Visa Cash App RB F1 Team is színpadra állítja az új autóját. Íme az összes bemutató időpontja:

Haasfebruár 2.
Williamsfebruár 5.
Stake F1 (Kick Sauber)február 5.
Alpinefebruár 7.
Visa Cash App RBfebruár 8.
Aston Martin február 12.
Ferrarifebruár 13.
Mercedesfebruár 14.
McLarenfebruár 14.
Red Bullfebruár 15.

 

Ismét megújulnak a sprinthétvégék

Bár voltak olyan hangok, hogy ebben az idényben nagyon megváltoznak a sprinthétvégék, a fordított rajtrács is a felvetések között volt, nem lesz szó ilyesmiről 2024-ben. A csapatok a versenysorozatot irányító Formula One Managementtel (FOM) és a Nemzetközi Automobil-szövetséggel (FIA) valójában csak a lebonyolítás módosításáról állapodtak meg. Ennek értelmében az eddigiekkel szemben nem szakítják félbe a hétvégéket sprintnapokkal, mint eddig, amikor szombaton zajlott le a sprintkvalifikáció, majd a miniverseny is. Az idei sprinthétvégéken is csak egy szabadedzést rendeznek pénteken, amelyet a sprintkvalifikáció követ, szombat délelőtt következik a kurta futam, majd a vasárnapi nagydíj rajtsorrendjéről döntő időmérő.

A 2024-es versenynaptárban rekordszámú, huszonnégy állomás szerepel, beleértve a hat sprinthétvégét is. A szezonnyitó Bahreini Nagydíjra március másodikán kerül sor.

Borítókép: Íme Bottasék új autója, a C44 (Forrás: twitter.com/stakef1team)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.