A Fehérvár az első félidőben megnyomta az önmegsemmisítő gombot + videó

A DVTK 4-0-ra nyert a Fehérvár ellen a labdarúgó NB I 22. fordulójában. A sorsdöntő perc már az első félidő első felében megvolt: Csongvai Áron piros lapja után Gergényi Bence öngólt vétett. A Fehérvár által a Diósgyőrnek kölcsönadott Szabó Levente két gólt lőtt a meccsen.

2024. 02. 24. 17:18
null
20240224 Diósgyőr Fehérvár labdarúgás Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehérvár legutóbbi három bajnokiját megnyerte, a DVTK első három tavaszi mérkőzésén nyeretlen maradt. Mi más is lehetett volna a két csapat szombati meccsének eredménye, mint DVTK–Fehérvár 4-0. Csongvai Áron, a Fehérvár csapatkapitánya már a 17. percben piros lapot kapott, s a kiállítás után egy percen belül gólhátrányba is került a bajnokságban dobogón álló Vidi: Gergényi Bence vétett öngólt.

Csongvai Áron Fehérvár piros lap DVTK
Bényei már a földön, Csongvai Áron, a Fehérvár csapatkapitánya a VAR-vizsgálat után megkapta a piros lapot (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A második félidő közepén Franchu duplázta meg a DVTK előnyét, majd a hajrában villant az újabb piros, ezúttal Szerafimovnak. Ahogy azonban Csongvai VAR-vizsgálat után jutott a kiállítás sorsára, Szerafimovot visszahívta a pályára Pintér Csaba, igaz, cserébe szabadrúgás helyett tizenegyest lőhetett a Diósgyőr.

A Fehérvár játékosa duplázott a Fehérvár ellen

A büntetőt Szabó Levente értékesítette, akit éppen a Fehérvár adott kölcsön télen Miskolcra. Sőt, a támadó a rendes játékidő utolsó percében akcióból is betalált.

A DVTK új vezetőedzője, Vladimir Radenkovics tehát kiütéses, 4-0-s győzelemmel mutatkozott be a kispadon, s a tavaszt rosszul kezdő Diósgyőr egyelőre biztonságosnak tűnő távolságra került a kiesőzónától.

Hasonló a ZTE helyzete is, amely a Kecskemét elleni győzelmével szintén tizenegy pontra növelte előnyét a 11., kieső helyen álló Kisvárda előtt, igaz, utóbbi vasárnap lép pályára a 22. fordulóban.

NB I, 22. forduló

Péntek
MTK–Mezőkövesd 3-1 (1-1), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1734 néző, jv.: Vad II, gólszerzők: Németh K. (45., 70.), Varju (72.), illetve Cseke (7.)

Szombat
Zalaegerszeg–Kecskemét 3-1 (2-0), ZTE Aréna, 1588 néző, jv.: Csonka, gólszerzők: Kiss B. (10.), Croizet (41.), Gruber (81.), illetve Zeke (60.)
Diósgyőr–Fehérvár 4-0 (1-0), DVTK Stadion, 5164 néző, jv.: Pintér, gólszerzők: Gergényi (18., öngól), Franchu (71.), Szabó L. (87, 11.-esből, 90.); kiállítva: Csongvai (17., Fehérvár)
Debrecen–Puskás Akadémia 1-0 (0-0), Nagyerdei Stadion, 4132 néző, jv.: Káprály, gólszerző: Szécsi (75.)

Vasárnap
Kisvárda–Paks 15.00
Újpest–Ferencváros 17.30

Borítókép: A DVTK végül kiütötte a Fehérvárt (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.