Gera Zoltán a kupaszenvedés után már látja, min kell változtatnia

Felemásra sikerült Gera Zoltán bemutatkozása a Vasas kispadján. A másodosztályú csapat ugyan továbbjutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe, ám ez a Győr–Moson–Sopron vármegyei I. osztályban szereplő Mezőörs ellen csak tizenegyespárbajban jött össze. A mérkőzés után Gera Zoltán higgadtan értékelt.

2024. 02. 29. 8:53
VÉGH Tibor
MOL Magyar Kupa - Mezőörs KSE-Vasas FC Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán négy olyan párharcot is rendeztek a labdarúgó Magyar Kupában, ahol osztálykülönbség volt a két fél között. A legközelebb meglepetésre a legalacsonyabb osztályban szereplő a Győr–Moson–Sopron vármegyei I. osztályú Mezőörs járt a bravúrhoz, amely tizenegyespárbajig jutott Gera Zoltán csapata, az NB II-ben a feljutásért küzdő Vasas ellen. A korábbi klasszis futballistának ez volt az első meccse az angyalföldiek kispadján, s a vártnál nehezebb mérkőzés ellenére Gera Zoltán igyekezett a pozitívumokra koncentrálni a lefújás után.

Gera Zoltán Vasas Magyar Kupa
Gera Zoltán nem lehetett teljesen elégedett a Vasas teljesítményével, de örül a továbbjutásnak (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A Vasas gól nélküli első félidő után az 57. percben góljával vezetést szerzett, ám a Mezőörs a 80. percben, Végh Tibor találatával kiegyenlített. A hosszabbításban nem született gól, a szétlövésben a Vasas rúgói nem hibáztak, Uram János viszont egy tizenegyest kivédett.

– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, viszont a vezetés megszerzése után már könnyebbre számítottam, de nem tudtuk megrúgni a második gólt, ekkor passzivitást éreztem a csapaton – mondta a lefújás után Gera Zoltán. – Át kell alakítanunk a mentalitást, ha megszerezzük a vezetést, akkor is tovább kell előre menni.

A Vasas az idei NB II-es bajnokságban háromszor is játszott 1-1-es döntetlent, s mindháromszor úgy, hogy az angyalföldiek szereztek vezetést. Legutóbb éppen múlt vasárnap, a Kazincbarcika ellen alakult így a Vasas találkozója.

Mi Gera Zoltán célja a Vasas edzőjeként?

A Kazincbarcika elleni mérkőzésen még nem Gera Zoltán irányította a piros-kékeket, a korábbi kiváló labdarúgót hétfőn nevezte ki a kispadra a Vasas. A kupameccs előtt egyetlen edzést tartott a csapatnak.

– A taktikába nem nyúltam bele, nem lett volna értelme. Láttam néhány dolgot, amit meg akarok és meg is fogok változtatni. Egyébként nincs sok időnk, teljesíteni kell, hiszen vasárnap már újabb bajnoki vár ránk. A játékosokon láttam, hogy bizonyítani akarnak az új edzőnek, néhányakban talán ez görcsössé vált. Nyilván csalódottak voltak, hogy egy alacsonyabb osztályú csapat ellen nem sikerült korábban megnyerni a mérkőzést, de annak örülök, hogy a tizenegyespárbajban koncentráltak maradtak, a továbbjutás jót tesz az ember lelkének – fogalmazott Gera Zoltán.

A szakvezető kimondott célja, hogy visszavezesse a Vasast az élvonalba. Az NB II-ben a Nyíregyháza már-már biztos feljutónak látszik, a szintén feljutást érő második helyen álló Győr előnye viszont egyetlen pont a jelenleg harmadik Vasas előtt.

Magyar Kupa, nyolcaddöntők

Mezőörs (vármegye I.)–Vasas (NB II) 1-1, 11-esekkel 4-5
DVSC–Ferencváros 1-1, 11-esekkel 3-5
Kozármisleny (NB II)–MTK 0-3
Veszprém (NB III)–Kecskemét 0-2
Tiszakécske (NB II)–Kisvárda 0-3
DVTK–ZTE 4-2

Csütörtöki program
Szentlőrinc (NB III)–Nyíregyháza (NB II) 13.00
Újpest–Paks 19.00 (tv: M4 Sport)

Borítókép: Végh Tibor góljával harcolta ki a hosszabbítást a Mezőörs a Vasas ellen (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.