Elég takaros… Elvisszük a magyar válogatott szálláshelyére!

A magyar vízilabda-válogatott játékosai elégedettek a dohai körülményekkel, különösen a szállodával. A Marriott Marquise hotel sok másik luxusszállodához hasonlóan Doha elitnegyedében, a West Bayen található. A férfiak itt készülnek arra, hogy a lányok után ők is bejussanak a az elődöntőbe. Nem becsülik le a franciákat, de persze tudják, hogy az erőviszonyok alapján egyértelműen ők a világbajnoki negyeddöntő esélyesei.

2024. 02. 13. 5:20
Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A West Bay negyed Doha szívében, a tengerparton, ahogy a neve is utal rá, a nyugati öböl mentén terül el. Itt sorakoznak a lélegzetelállító felhőkarcolók, amelyekben a minisztériumok, irodaházak, üzleti központok és természetesen luxusszállodák működnek. Ezek közül az egyik a Marriott Marquise, itt foglaltak szállást a magyar női és férfi-vízilabdaválogatottnak.

Doha, West Bay, luxusszállodák, felhúkarcolok, Nagy Ádám, Vogel Soma, Vámos Márton, vízilabda-válogatott, vízilabda-vb
Doha West Bay negyedében sorjáznak a felhőkarcolók, a luxusszállodák. Fotó: Magyar Nemzet

A magyar játékosok közül és is elégedetten beszélt a szállodáról. Mindhárman megfelelőnek tartják a körülményeket, ezen nem múlhat a siker.

 

Vízilabdás preferencia: megfelelő az ágyak mérete

Elég takaros – bökte ki Nagy Ádám, aki Vigvári Vincével osztozik a szobáján. Vogel Soma annak örül, hogy az ágyak és a szobák mérete megfelő, ami ugye a vízilabdásoknál fontos szempont. Vámos Márton azt emelte ki, hogy jók, változatosak az ételek, 31 éves korára ő már jó néhány helyen megfordult, s úgy fogalmazott,

pályafutása során ez a szálloda benne van a top háromban.

Vámos Márton egyedül azt bánja, hogy a szálloda nem a tengerparton fekszik, Vogel Soma pedig kissé hosszúnak tartja a világbajnokság helyszínéig, az Aspire Dome-ig tartó utat.

Felhozó mérkőzés vagy kemény csata?

A három játékos a Franciaország elleni negyeddöntőről is elmondta a véleményét.

– Úgy kell készülnünk, hogy ez kőkemény mérkőzés, de ha jól játszunk, kinyithatjuk az ollót. A két csapat között szerintem reális van négy-öt gól különbség – mondta ki Nagy Ádám.

Vámos Márton ugyanazt emelte ki, amit korábban Varga Dénes, miszerint a franciák sokat fejlődtek, amióta horvát edzőt igazoltak.

– Ha megfelelő fókusszal és lelkiállapottal megyünk be a vízbe, akkor nem lehet gond, de ezt is be kell bizonyítani – jelentette ki Vámos Márton.

– A felhozó mérkőzéseken már túl vagyunk, még három mérkőzés van, hátra, igazából most kezdődik a világbajnokság. A franciák már bizonyították, hogy ők is tudnak jól játszani, őket is kell tisztelni, ahogy minden ellenfelünket – Vogel Soma így készül a találkozóra.

vízilabda-vb, egyenes kieséses szakasz, negyeddöntő, ágrajz
 

Vízilabda-vb, férfiak

A negyeddöntők keddi programja:
Spanyolország–Montenegró 14.00
Görögország–Olaszország 15.30
Szerbia–Horvátország 17.00
Magyarország–Franciaország 18.30

Borítókép: A magyar férficsapat egységben, jó állapotban várja a franciák elleni negyeddöntőt (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.