Sallai Roland csapata enyhén szólva sincs remek formában

A német Bundesliga 20. fordulójának szombati játéknapján csak egy magyar érdekeltségű csapat lépett pályára. A Freiburg hazai pályán 3-1-re kikapott a Stuttgarttól, Sallai Roland végigjátszotta a mérkőzést, Szalai Attila viszont a kispadot koptatta. A bajnoki címért versenyt futó Leverkusen és Bayern München begyűjtötte a három pontot.

2024. 02. 03. 18:04
Freiburg-Stuttgart
 Sallai Roland
Freiburg's Hungarian midfielder #22 Roland Sallai (L) vies for the ball with Stuttgart's German defender #07 Maximilian Mittelstaedt (C) and Stuttgart's German midfielder #16 Atakan Karazor during the German first division Bundesliga football match SC Freiburg v VfB Stuttgart in Freiburg, southwestern Germany on February 3, 2024. (Photo by THOMAS KIENZLE / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

és csapata, a Freiburg nincsen kirobbanó formában. Egy hete Brémában kapott ki 3-1-re, a Bundesliga 20. fordulójában pedig hazai pályán szenvedett el ugyanilyen eredményt hozó vereséget. A Freiburg, amelyben Sallai Roland végig a pályán volt, Szalai Attila meg végig a kispadon, nem bírt a Stuttgarttal sem, igaz, ehhez nagyban hozzájárult Merlin Röhl korai kiállítása is. A vendégek szépen kihasználták az emberelőnyt, és 3-1-re megnyerték a találkozót. A Stuttgartban Deniz Undav megszerezte a 13. gólját a 17. Bundesliga-meccsén, legutóbb német játékosként Horst Hrubesch volt ilyenre képes (13 gól 17 bajnoki alatt).

Bayern Munich - Borussia Mönchengladbach
ezúttal is gólt szerzett  Fotó: AFP 

A Bayern München a vártnál kissé nehezebben tudta legyőzni hazai pályán a Borussia Mönchengladbachot. A korábban megfázással bajlódó Thomas Tuchel végül leült a kispadra, és nem adta át a karmesteri pálcát Lőw Zsoltnak, aki a héten edzésen helyettesítette a vezetőedzőt. A Gladbach sokáig jól tartotta magát, de a hajrához közeledve a hazaiak minden ellenállást felőröltek Harry Kane és Matthijs de Ligt góljával. Kane már 24 bajnoki gólnál jár, ennél többet csak Uwe Seeler termelt az első évadjában (30). Nyert a Leverkusen is, és ezzel a tabella élén maradt.

Bundesliga, 20. forduló
Péntek

Heidenheim–Dortmund 0-0

Szombat

Bayern München–Mönchengladbach 3-1
Freiburg–Stuttgart 1-3
Darmstadt–Leverkusen 0-2
Mainz–Werder Bremen 0-1
Vfl Bochum–Augsburg 1-1
1. FC Köln–Frankfurt 2-0

Vasárnap

Wolfsburg–Hoffenheim 15.30
RB Leipzig–Union Berlin 17.30

Az élcsoport állása: 1. Leverkusen 52, 2. Bayern München 50, 3. Stuttgart 40

Borítókép: Sallai Roland végig a pályán lehetett a Freiburgban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.