Marco Rossi megbízható embere nem bánja, hogy már nem ő az éllovas

A labdarúgó NB I 24. fordulójának nyitómeccsét péntek este a Puskás Akadémia és az Újpest vívja. Mindkét csapatban találunk játékost, aki az utóbbi időben rendre szerepelt Marco Rossi keretében: Nagy Zsolt és Csoboth Kevin az utolsó mérkőzését játssza az idei első kerethirdetés előtt. A Puskás Akadémiánál úgy tudják, hogy Marco Rossi ezúttal is ott lesz a Pancho Arénában.

2024. 03. 08. 10:56
Nagy Zsolt
Felcsút 20240218 Labdarúgás NB1 NBI Puskás Akadémia PAFC - MTK Fotó Török Attila Nemzeti Sport NAGY ZSOLT Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyakori látvány, hogy a lelátóról figyel egy NB I-es mérkőzést. A magyar szövetségi kapitány szemmel tartja a válogatott összeállításakor szóba jöhető futballistákat, ugyanakkor az is igaz, hogy nem szereti felforgatni a keretét. A Puskás Akadémia és az Újpest péntek esti meccsén azonban Marco Rossi idei első, jövő keddi kerethirdetése előtt még utoljára ránézhet két rendszeres kerettagra: Nagy Zsolt a hazai, Csoboth Kevin a vendégcsapatban kaphat kulcsszerepet.

Csoboth Kevin Újpest Marco Rossi
Csoboth Kevin (jobbra) rendszeresen bekerül Marco Rossi keretébe (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A Puskás Akadémia honlapján megjelent rövid Nagy Zsolt-interjúban a kérdező tényként kezelte, hogy Rossi ezúttal is ott lesz a Pancho Aréna lelátóján.

– Marco Rossi valóban gyakran kint van a mérkőzéseinken, s ha itt lesz, feltehetőleg engem is néz majd. Igyekszem minden héten olyan teljesítményt nyújtani, hogy számítson rám, remélem, jön a meghívó a következő összetartásra – felelte a felvetésre Nagy Zsolt, aki a legutóbbi, Montenegró elleni válogatott mérkőzést végigjátszotta.

 

Marco Rossi az összeszokottság híve

A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott márciusban Törökország és Koszovó ellen vív felkészülési mérkőzést. Nagy változások nem várhatók a keretben, Rossi egyenesen úgy fogalmazott, hogy egyetlen újoncra kell csak számítani benne.

Ennek logikus következménye lehet, hogy az eddigi kerettagok döntő többsége most sem kerül körön kívülre. Azt persze azonnal kiszúrná a kapitány, ha emiatt bármelyik válogatott labdarúgó elkényelmesedne.

 

Nagy Zsolt már nem házi gólkirály

Bár Nagy Zsolt elsődleges feladata nem a gólszerzés, a bal oldali védő egészen az előző fordulóig a Puskás Akadémia holtversenyes házi gólkirálya volt, akkor Jakub Plsek ellépett tőle és a szintén ötgólos Lamine Colley-tól. A felcsúti csapat ennek Plsek találata ellenére csak egy pontot szerzett a DVTK ellen, igaz, éppen az Újpest Fehérvár elleni győzelmének köszönhetően így is közelebb került a dobogóhoz.

– Klassz lenne újra utolérni Plseket, hiszen gólt szerezni mindig jó, de sokkal fontosabb, hogy a csapat nyerjen, ha betalálok vagy gólpasszt tudok adni, az csak kívánatos plusz. Arra törekszem, hogy minél jobban futballozzak; hogy ez mire lesz elég, azt majd meglátjuk – hangsúlyozta Nagy Zsolt, majd felidézte, hogy az első NB I-es gólját éppen az Újpest ellen szerezte.

A Puskás Akadémia és az Újpest legutóbbi meccsei alapján a felcsúti drukkerek és a semleges futballrajongók is jó este elé nézhetnek: a két csapat legutóbbi négy bajnokijából háromszor is hat találat született, a Puskás Akadémia pedig hat tétmeccs óta veretlen a lila-fehérek ellen.

Az Újpest a tabella alapján sem számít esélyesnek Felcsúton, csupán a tizedik helyen áll, ugyanakkor talán a Fehérvár elleni sikerrel elindulhat felfelé a nagy múltú klub.

– Nem szeretnénk a számolgatással foglalkozni, meccsről meccsre készülünk. Ha a saját mérkőzéseinken jól tudunk szerepelni és eredményesek leszünk, nem kell a mögöttünk lévőkkel törődnünk – mondta lapunknak Csoboth Kevin, aki arról is beszélt, milyen hatással voltak a csapat játékára az elmúlt hetek változásai.

Ősszel 3-3-ra végeztek a csapatok egymás ellen a Pancho Arénában

Labdarúgó NB I, 24. forduló

Péntek
Puskás Akadémia–Újpest 20.00 (tv: M4 Sport)

Szombat
Mezőkövesd–DVTK 12.45 (tv: M4 Sport)
Kecskemét–Kisvárda 15.15 (tv: M4 Sport +)

Vasárnap
Paks–Debrecen 13.00 (tv: M4 Sport)
Fehérvár–Ferencváros 15.30 (tv: M4 Sport)
Zalaegerszeg–MTK 20.00 (tv: M4 Sport)

 Borítókép: Nagy Zsolt az egyik leggólveszélyesebb játékosa a Puskás Akadémiának (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.