Mészöly Kálmán emléke jótékony célokat szolgál

A magyar futball legendás alakja, Mészöly Kálmán emléke előtt tisztelegtek szerdán a telki edzőközpontban, ahol a Ladinszky-alapítvány díjátadó rendezvényt is tartott, valamint bemutatták a Szőke Szikla nevét viselő sportruházati kollekciót. Az ebből származó bevételt jótékony célokra fordítják.

2024. 03. 07. 12:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábbi csapattársak, barátok emlékeztek a 2022 novemberében 81 évesen elhunyt Mészöly Kálmánra, a Vasas 61-szeres válogatott labdarúgójára, egykori magyar szövetségi kapitányra. Az eseménnyel egybekötve a Ladinszky-alapítvány díjátadót is tartott, valamint bemutatták a Mészöly Kálmán nevével ellátott ruhakollekciót.

Mészöly Kálmán autogramja látható a ruhákon (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A sportruházat, amely Mészöly autogramját viseli, jótékony célokat szolgál, a bevétel a nehéz helyzetbe kerülő sportolókat segíti majd.

Díjat adott át Bardi Gyöngyi, Mészöly Kálmán özvegye, ifjabb Mészöly Kálmán, Békeffy Gábor, Bódis Tamás és Bulla György, az eseményt Grosics Gyula lánya, Edina is megtisztelte jelenlétével.

A Ladinszky-díjra Pisont István jelölhetett nehezebb körülmények közül kitörni készülő, sokra hivatott ifijátékost, a Mészöly-díjat pedig a Vasas ígéretes fiatal futballistája kaphatja meg minden évben.

A díjazottak:
Ladinszky-díj: Kolompár Roland (ZTE FC)
Mészöly-díj: Rab Bence (Vasas FC)
Békeffy-díj: Kovács Sándor (Kecskeméti TE)
Mészöly-különdíj: Véber György (Újpest)
Mészöly–Ladinszky Barátság-díj: Antal Péter

Borítókép: A Vasas korábbi középpályása és edzője, Antal Péter is díjat vehetett át (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.