Sallai ollózásai megihlették a támadót, szenzációs gól az NB I-ben + videó

Sallai Roland egy héten belül két látványos ollózást is bemutatott, de gól egyikből sem lett. Sztefan Drazsics a kivitelezésre talán nem kapna olyan magas pontszámot, mint Sallai, viszont a Mezőkövesd támadójának látványos megoldása gólt eredményezett a DVTK elleni vármegyei rangadón. A csodás találat ellenére a Mezőkövesd kikapott, és még közelebb került a kieséshez.

2024. 03. 09. 14:17
Sztefan Drazsics
Mezőkövesd-DVTK NBI. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I 24. fordulójában Borsod–Abaúj–Zemplén vármegyei rangadót rendeztek: a DVTK a Mezőkövesd otthonában lépett pályára. A Mezőkövesd nagyon nehéz helyzetben van, nagy hajrára lenne szüksége a bennmaradáshoz, egy esetleges szombati győzelemmel viszont beránthatta volna az alsóházi csatározásba a DVTK-t. A találkozó hozott egy nagyon szép hazai gólt: Sztefan Drazsicsot talán ihlette meg, a szerb támadó ollózva egyenlített az első félidő végén.

Sztefan Drazsics ollózás Mezőkövesd DVTK ( Sallai )
Sztefan Drazsics szép gólját ünneplik a Mezőkövesd játékosai (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A mérkőzésen a DVTK szerezte meg a vezetést, Szatmári Csaba eszmélt gyorsan Piscitelli elcsúszása után.

Az első félidő rendes játékidejének végén jött a válasz: Sztefan Drazsics idénybeli tizedik találatát szenzációs mozdulattal szerezte. Talán Sallai Roland közelmúltbeli ollózásai ihlették meg a mezőkövesdi támadót.

A nagyszerű mozdulattal elért gól azonban végül egyetlen pontot sem ért a Mezőkövesdnek. A DVTK 2-1-re nyert, a győztes gólt Bényei Ágoston szerezte, aki néhány perccel később kiállítást is kiharcolt, Szilágyi Szabolcs taposta meg a diósgyőri futballistát.

Eldőlt a kiesés kérdése az NB I-ben?

A sereghajtó Mezőkövesd maradt tizenkilenc pontos, a tizedik, bennmaradást érő helyen álló ZTE mögött is kilenc pont a hátránya. A DVTK harminckét pontra és a sűrű középmezőnyben a hatodik helyre lépett előre.

Kikapott a Mezőkövesdet mindössze egy ponttal megelőző Kisvárda is, ezúttal Kecskeméten. Óriási fordulatra lenne szükség, hogy bármelyik kieső helyen álló csapat mégis NB I-es maradjon a 2024/25-ös idényre is.

NB I, 24. forduló

Péntek
Puskás Akadémia–Újpest 0-2 (0-1), Pancho Aréna, 2300 néző, jv.: Karakó. Gólszerzők: Ambrose (10.), Anculasz (72.)

Szombat
Mezőkövesd–Diósgyőr 1-2 (1-1), Mezőkövesd, jv.: Antal. Gólszerzők: Drazsics (45.), illetve Szatmári (16.), Bényei (71.). Kiállítva: Szilágyi (Mezőkövesd, 77.)
Kecskemét–Kisvárda 3-1 (2-1), Széktói Stadion, 2635 néző, jv.: Káprály. Gólszerzők: Horváth K. (8. – 11-es, 24.), Banó-Szabó (62.), illetve Szpaszics (13.)

Vasárnap
Paks–Debrecen 13.00
Fehérvár–Ferencváros 15.30
ZTE–MTK Budapest 20.00

Borítókép: Drazsics hátra néz, s látja, hogy szép mozdulata egyben eredményes is volt (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.