A Bukarestet meghódító Fucsovics ugrotta a legnagyobbat a világranglistán + videó

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfiteniszezők világranglistáján, amelyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 37. helyen áll.

2024. 04. 22. 11:10
Fucsovics Márton a bukaresti trófeával
Fucsovics Márton a bukaresti trófeával Forrás: Tennis TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, vasárnap az 579 ezer euró összedíjazású ATP 250-es bukaresi  salakpályás tenisztornán pályafutása második ATP-diadalát aratta – 2157 napot várt erre. A világranglistán a 82. helyről az 53.-ra, huszonkilenc helyet ugrott előre. A legjobb 200 között ez a legnagyobb ugrás, jóval mögötte ketten huszonnyolcat léptek előre. Fucsovics a jelenlegi pozíciójával pedig nagyon közel került a párizsi olimpiai részvétel kivívásához. A kijutáshoz június 10-én kell – alapesetben – az első 56-ban lenni a világranglistán, ugyanakkor nemzetenként maximum négy játékos szerepelhet egyesben a nyári játékokon, így további pozíciók is kvótát érhetnek majd.

Fucsovics Márton előre, Piros Zsombor hátra

A 2,7 millió euró összdíjazású ATP 500-as barcelonai salakpályás tornán Marozsán Fábián a nyolcaddöntőig jutott, de két helyet így is javított a pozícióján, legjobb magyarként a 37. helyen áll. Az élen továbbra is a szerb Novak Djokovics, az olasz Janik Sinner és a spanyol Carlos Alcaraz foglalja el az első három helyet.

Rossz hír, hogy a legjobb 200 között a legnagyobb zuhanás a harmadik számú magyar játékos nevéhez fűződik: Piros Zsombor 38 helyet esett vissza, így most a 160.

A nőknél Bondár Annna visszakerült a legjobb száz közé. A jelenlegi első számú magyar női játékos a svájci Chiassóban rendezett, 75 ezer dollár összdíjazású ITF-tornán döntőt játszott, a ranglistán pedig tizenhárom pozíciót javítva a 95. Gálfi Dalma két helyet rontva a 137., Udvardy Panna egyet visszacsúszva a 151., míg a párosban vasárnap versenyt WTA-tornát nyerő maradt a 180. Az élen továbbra is a lengyel Iga Swiatek áll, mögötte a fehérorosz Arina Szabalenka és az amerikai Coco Gauff követezik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.