Dárdai Pál a fia góljaival adott csattanós választ a bukását óhajtóknak + videó

Kiütéses győzelmet aratott a Hertha futballcsapat a német másodosztály 29. fordulójának péntek esti nyitómeccsén, Dárdai Pál csapata 4-0-ra győzte le hazai pályán a Hansa Rostockot. Az edző legidősebb fia, Dárdai Palkó két gólt is szerzett a meccsen, a berlini együttes mindkét mérkőzését megnyerte a botrányba fulladt sajtótájékoztató óta.

2024. 04. 12. 20:36
Dárdai Pál a Paderborn elleni bajnoki mérkőzésen
Dárdai Pál már a második meccsét nyerte meg a Hertha élén a botrányos sajtótájékoztató óta. Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/David Inderlied
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

együttese a lehető legjobban reagált a magyar vezetőedzőt ért támadásokra. Miután Dárdai egy sajtótájékoztatón otthagyta a termet, mert nem akart válaszolni a Kicker újságírójának a kérdésére, aki szerinte igaztalanul támadta őt azzal, hogy a Hertha koncepció nélküli csapat, a német sajtó meghurcolta a magyar vezetőedzőt, akit a klubja is elmarasztalt, és a nagy nyomás hatására bocsánatot kért a viselkedése miatt.

Dárdai Palkó volt a meccs hőse, két gólt szerzett a Hertha színeiben. Fotó: Hertha/X

A Hertha játékosai a pályán állnak ki edzőjük mellett, a botrányba fulladt sajtótájékoztató után drámai hajrával nyertek a Paderborn otthonában az előző fordulóban 3-2-re, ezúttal pedig nagyon simán elintézték hazai pályán a Hansa Rostock együttesét.

Dárdai Palkó volt a meccs legjobbja

Dárdai Pálnak külön öröm lehet, hogy a 4-0-s kiütéses győzelemnek a legidősebb fia, Palkó is tevékeny részese volt, a 18. percben ő szerezte meg a vezetést egy baloldali beadásra középre berobbanva, fejjel.

A 31. percben a Hertha idénybeli legjobbja, Fabian Reese tizenegyesből duplázta meg az előnyt, majd a 60. percben újra Dárdai Palkó volt eredményes, ezúttal a tizenegyespontról lőtt a kapuba, miután az ellenfél védői nagyon üresen hagyták.

A kegyelemdöfést a korábbi NB I-es csatár, Haris Tabakovic adta meg a Rostocknak a 86. percben, ezzel kialakítva a 4-0-s végeredményt. A 72. percben lecserélt Dárdai Palkó, aki az Eredmények.com értékelései alapján a meccs legjobbja volt, a duplája után már négygólos a Bundesliga II-ben. Testvérei közül a már szintén magyar válogatott Dárdai Márton középhátvédként ugyancsak kezdő volt, őt a 79. percben cserélte le az apjuk, a legifjabb fivér, Dárdai Bence nem volt a keret tagja.

Győzelmével a Hertha 44 pontos, és a hatodik helyen áll, jelenleg már csak öt pontra van a feljutásért vívott osztályozót érő harmadik helytől.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.