Gibraltári és csődbe ment lett futballklubot üldöz a Fradi

Zsinórban hatodszor lett magyar bajnok a Ferencváros, de a labdarúgó NB I ilyen hosszan tartó leuralása még itthon sem rekordközeli, Európában meg főleg nem az. Egy gibraltári és egy lett klub tartja a csúcsot, a Bayern München most hasalt el, a Fradi pedig jövőre az Újpest klubrekordját állíthatja be, az NB I-ben viszont az MTK sorozata a leghosszabb.

2024. 04. 22. 16:11
Szevikjan első gólöröme a Ferencváros futballistájaként. Fotó: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a Kisvárda elleni 0-0-lal szombaton bebiztosította az újabb bajnoki címét a Fradi, Kubatov Gábor klubelnök elmondta, hogy ő már a következő célt tűzi ki maga elé, hiszen például az ősi rivális Újpestnek hét bajnoki címből álló sorozata van.

Bajnoki címet ünnepeltek a Fradi szurkolói szombaton. Fotó: Dömötör Csaba

Való igaz, a lila-fehérek a húsz bajnoki címükből hetet egymás után söpörtek be 1969 és 1975 között az NB I-ben. Az élvonal leghosszabb hegemóniája viszont az MTK nevéhez fűződik, amely 1925-ben zsinórban tíz idény végén állt az első helyen.

A rekorddöntéshez tehát még időre és sok munkára van szüksége az aranysorozatát 2019-ben megkezdő FTC-nek, amelyben mindössze és volt tagja az elejétől a végéig mind a hat bajnoki címnek (papíron Tokmac Nguen és Sigér Dávid is hatszoros bajnok a Fradival, de ők a mostani tavaszi szezont már más klubban töltik).

A Bayern elhasalt, a Salzburg még bírja – példák a Fradi előtt

Ha kitekintünk Európára, a rekordot a lett Skonto (1991–2004) és a gibraltári Lincoln Red Imps (2003–2016 ) 14-14 egymás utáni bajnoki címből álló sorozata jelenti. A Skonto nagy sorozatának Maris Verpakovskis volt a legeredményesebb játékosa, aki 2003-ban két gólt lőtt a magyar válogatott ellen, ezzel romba döntve a 2004-es Eb-re való kijutási esélyünket, ellenben kivezetve a tornára a letteket. A csatár egykori klubja 2016-ban csődbe ment, a Skonto hét éve meg is szűnt.

A Bayern München egyeduralma idén 11 év után ért véget a Bundesligában, miután a Bayer Leverkusen története első bajnoki címét szerezte meg. A Fradié mellett élő aranysorozata van még Bulgáriában a Ludogorets Razgardnak, amely a 13. egymást követő bajnoki címére hajt, s jelenleg is az első helyen áll, valamint Ausztriában a Red Bull Salzburgnak, amely tizenegyedszer lehet zsinórban bajnok, ha megnyeri a Sturm Graz elleni kiélezett versenyfutást (jelenleg ugyanannyi pontjuk van az élen).

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.