Gera Zoltán súlyos kritikája az Arjen Robbent idéző gól után + videó

Arjen Robbent idéző gólt lőtt a Nyíregyháza futballistája, Kovácsréti Márk, aki a szép találata mellett csapata 3-1-es győzelmét ünnepelhette a Vasas elleni rangadón az NB II-ben szombaton. Az angyalföldiek vezetőedzője, Gera Zoltán kritikusan értékelt, szerinte erre a gólra is fel voltak készülve.

2024. 04. 20. 17:28
GERA Zoltán
Budapest, 2024. április 3. Gera Zoltán, a Vasas vezetõedzõje a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyeddöntõjében játszott Vasas FC (NB II) - Paksi FC mérkõzésen az Illovszky Rudolf Stadionban 2024. április 3-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovácsréti Márk a jobb szélről a pálya közepe felé húzott a labdával a hintába ültetett a védője mellett, majd ballal kilőtte a hosszút. A jelenetsor a Bayern München egykori BL-győztes holland klasszisa, Arjen Robben védjegye volt, amit szépen lemásolt a Nyíregyháza támadója a Gera Zoltán-vezette Vasas elleni bajnokin az NB II 29. fordulójában.

BERECZ Zsombor; BAKI Ákos
A Nyíregyháza Gera Zoltán Vasasa fölé nőtt az NB II rangadóján. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ez a meccs volt a feljutási rangadó, hiszen az első helyezett Nyíregyháza fogadta a második Vasast, ám a játék képe alapján sima volt a hazai győzelem. Nagy Dominik révén már a 9. percben vezetéshez jutott a Nyíregyháza, amely a már említett Kovácsréti-góllal a 31. percben megduplázta előnyét. Ráadásul Gera Zoltán csapata Hidi M. Sándor kiállítása miatt a 39. percben emberhátrányba is került.

A Robbent idéző gól az NB II-ben:

A 60. percben ugyan szépített a Vasas, ám öt percre rá öngóllal visszaállt a különbség, és egyben kialakult a 3-1-es végeredmény. Ezzel a Nyíregyháza óriási lépést tett, hogy megnyerje a másodosztályt, mivel már tíz pont az előnye a második Vasas előtt.

– Megnyugtató, de nem szeretném, ha megnyugodnánk – mondta az előnyről Tímár Krisztián, a nyírségiek edzője. – Racionális vagyok, szeretném, ha a hátralévő meccseken is koncentrálnánk, mert még nem húzták meg mögöttünk a vonalat.

Gera Zoltán: Nagyon sok rossz egyéni teljesítményünk volt

Gera Zoltán kritizálta játékosait a vereség miatt, szerinte az első két gól – köztük a Robben-féle Kovácsréti-találat – pont olyan szituációból született, amire felkészítette a csapatát.

– Rosszul kezdtük a meccset, ami nem volt ránk eddig jellemző. Pont amire készültünk, abból kaptuk az első két gólt, sajnálom – nyilatkozott keserűen Gera Zoltán. – A kiállítás megpecsételte a sorsunkat. A Nyíregyháza összességében megérdemelten nyerte meg a meccset, nálunk nagyon sok rossz egyéni teljesítmény volt, egyszerűen nem voltunk elég jók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.