Guardiola úgy beszélt a Realról, hogy arra Madridban is felkapják a fejüket

Alaposan megizzasztották az újságírók Pep Guardiolát a Manchester City–Real Madrid Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágója előtt, aki több esetben is pontosította korábbi véleményét a Real Madridról. Guardiola amiatt is szabadkozott, hogy egy hete bírálta a Santiago Bernabéu Stadion gyepszőnyegét. A visszavágón is a címvédő és a csúcstartó szerdai mérkőzése az igazi csemege a négy közé jutásért a BL-ben.

2024. 04. 16. 15:38
Pep Guardiola
Guardiola megkomponált környezetben Forrás: Marca
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pep Guardiola először arról beszélt a keddi sajtótájékoztatón, esze ágában sincs panaszkodni a sűrű menetrendre, miszerint folyamatosan heti két meccset kell játszania a csapatának. Mint fogalmazott, sokkal jobb szerdán és szombaton is játszani, s erre készülni, mintha nem ez lenne a feladat. 

Pep Guardiola, Real Madrid, Manchester City, Bajnokok Ligája-negyeddöntő, Kevin de Bruyne, Bernabeu-stadion
Pep Guardiola játékos kedvében volt a madridi mérkőzésen Fotó: AFP

Guardiola ezután kérdésre válaszolva elmondta, még nem tudja, a kisebb sérüléssel bajlódó Kyle Walker játszik-e szerdán.

– Még lesz egy edzésünk kedden, majd meglátjuk. Ő a csapatkapitányunk. Az elmúlt években olyan játékosokkal vette fel a harcot, mint Mbappé és Vinícius. Szükségünk van rá – mondta róla Guardiola, majd egyetértett azzal, hogy Bellingham a Real Madrid vezére, úgy jellemezte az angol középpályást, hogy nyomás nélkül viseli a felelősséget, s természetesen kiemelten kell rá figyelni.

Guardiola nem fél a Real Madridtól

Később korábbi nyilatkozata alapján Guardiolát arról faggatták, miért fél a Real Madridtól.

– Nem, nem félek tőlük. De nagyon tisztelem őket. Sokszor játszottam már ellenük. Nem mondok hangzatos dolgokat. Nem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy félek tőlük. Tisztelem a Real Madridot

– mondta látszólag teljesen őszintén a Manchester City spanyol trénere, aki fel van készülve arra, hogy Carlo Ancelotti ismét előrukkol valami meglepetéssel. Guardiola ugyanis elismerte, váratlanul érte, hogy balszélsőként játszott az első meccsen.

„Érted haragszom, nem ellened”

Egy hete komoly visszhangot váltott ki, amikor Guardiola a Santiago Bernabéu Stadion gyepszőnyegének minőségével élcelődött

– Csak a legjobb kívánságomat kifejezve beszéltem a pálya állapotáról. Azt gondolnak erről, amit akarnak. A tiszteletem erre is kiterjed – szabadkozott a katalán mester. Érted haragszom, nem ellened… Majd így folytatta:

– Igen, rivalizálunk. Le akarjuk győzni őket, de ha mindent jól csinálsz, akkor is kikaphatsz tőlük. Néha nyersz, néha pedig veszítesz. Azt akarom, hogy a lehető legjobban teljesítsünk. Legyünk önmagunk. Ha nem tudunk azok lenni, az nem is számít. De nem félek tőlük. S ha ők nyernek, akkor – ahogy az már sokszor megtörtént – gratulálunk és a legjobbakat kívánjuk nekik.

Ezek után talán még Madridban is nyelnek egy nagyot. Guardiola talán még sohasem beszélt ilyen szépen a Real Madridról.

Az első mérkőzés 3-3-ra végződött Madridban, a idegenben lőtt több gól már nem számít a Bajnokok Ligájában.

A BL-negyeddöntő keddi visszavágóiról ITT olvashat.

Guardiola teljes sajtótájékoztatója:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.